torstai 16. huhtikuuta 2009

Keskusteluareena kalibrointilaitteesta

Moro, tunnettu kuvaaja Sakke Nenye vastasi kysymykseeni kalibrointilaitteesta näin: "Spyder on tunnettu merkki ja paljon käyttäjiä, joiden kokemuksista voi olla hyötyä. Meillä Spyder Pro on palvellut hyvin - uusista Studio ja Elite -malleista minulla ei ole kokemusta.
http://www.datacolor.eu/en/products/index.html
http://www.dvdplaza.fi/forums/archive/index.php/t-54124.htm
-- Sakke Nenye, valokuvaaja; Kuvatoimisto Leuku Oy, sivustovastaava; Photoshop-asiantuntija
http://www.leuku.fi ; sakke@leuku.fi"

Lisää tähän vaatimuksia laitteistolle:
- voitava asentaa useampaan koneeseen (esim. Pantonessa kolmen tietokoneen rajoitus).
- PC- ja MAC-yhteensopiva
- helppokäyttöinen
- oma laite sekä näytön että tulostimen kalibrointiin (lisää kommentteihin oma mielipide!)

SIISPÄ: kukahan pyytäisi tarjouksen/esittelijän seuraavaan kk-kokoukseen esim. Spydereista?
-- jp

3 kommenttia:

 1. Hei. Tämä kalibrointijuttu on tärkeä, jos haluaa, että se mikä näkyy näytöllä, näyttää samalta kuin paperilla = muovilla ;-). Riippuu tietysti siitä, mihin pyrkii. Näen, että valokuvaaja lopulta kuitenkin haluaa, että se kuva on myös paperilla. Muistan (iloisesti) kun noin vuonna 95 hommasin ensimmäisen ns photo-printterin (Epson). Mitään värienhallintaa ei tietenkään ollut. Se tuli myöhemmin. Nappeja saattoi veivata, ja lopputulos oli sen mukainen. Nyt, kun vekottimet ovat kutakuinkin kalibroituna, sen minkä näkee monitorilla, se tulee myös printteristä ulos. Ylevä tunne! Eipä tullut turhaan veivattua niittä nappeja. Lopputulos on se, miltä monitorilla näyttää. Tai ainakin melkein. Aina pitää olla silmää erottaa monitorin ja printterin jäljen ero! Tuomas

  VastaaPoista
 2. Tervehdys,
  SiiKa (Siilinjärven kamerat ry) hommasi n. vuosi sitten "Spyder 3 Pro" kalibraattorin. Se on osoittautunut hyväksi ja myös helpoksi käyttää. Se on ollut seuralaisten vapaasti käytettävissä ilman sen kummempaa korvausta. Sillä on saatu laskettua kynnystä siihen, että kaikilla olisi näytöt kunnossa.
  -HeikkiP

  VastaaPoista
 3. Hyvä Heikki, tällaista palautetta tarvitaan. Minusta Spyder on hyvä laite, koska niin monet sitä suosittavat. Nyt vaan täsmentämään, hankitaan sekä NÄYTÖN että TULOSTIMEN kalibraattorit?

  VastaaPoista