torstai 10. tammikuuta 2013

Kuvankäsittely on tärkeä osa valokuvausta

Studio Alias on tänään yksi Suomen tunnustetuimmista kuvatoimistoista. Studio Aliaksen kuvaajat eivät ole koskaan jääneet paikoilleen. Tunnustusta on tullut usealle yrityksen valokuvaajalle, ja viimeksi Johanna Karttunen nimettiin Suomen Muotokuvaajaksi 2012. Tänäänkin (10.1.2013) saimme lukea Antti Karppisen hienon tilityksen Aliaksen kuvankäsittelyprosessista. 


Kuva: Studio Alias
Valokuvaus on paitsi taidokasta kuvausta, myös kuvankäsittelyä. Antti kertoo heidän kuvankäsittelyprosessistaan seuraavaa: "Aliaksella se (tulostusvalmius)  tarkoittaa kuvan peruskäsittelyn osalta kirkkauden, kontrastin ja värin säätöä sekä rajaamista. Perustarkastukseen kuuluu myös mm. ihon käsittely, ryppyjen oikominen vaatteista, yksinään leijuvien hiusten poistaminen, laihduttaminen, hampaiden valkaisu, meikin korostus, olennaisten alueiden vaalennus ja toissijaisten tummentaminen. Jokainen ostettu kuvatiedosto käy läpi saman käsittelyn. Lisäksi tarkastamme, että jokainen asiakkaan ostama tiedosto on vielä saman tummuinen ja sävyinen muiden ostettujen kanssa."

Maailma tarvitsee innovaattoreita. On erityisen hienoa, että Suomen kärkivalokuvaajat löytyvät nimenomaan Kuopiosta. Tuo Antin esittämän kuvankäsittelyprosessin sisällön kouluttaminen on erinomainen tavoite lisätä myös Kuopion Kameraseuran jäsenten osaamista.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti