tiistai 16. huhtikuuta 2013

Valokuvauksen opiskeluun

¤ Valokuvaus on myös erilaisten asioiden opiskelua, ja siinä erilaiset opetusohjelmat ja tutoriaalit ovat mainioita oman osaamisen päivittäjiä ja uusien asioiden opettajia. Täällä Canon'in mainio tutoriaali mm. valotuksesta. Kokeile eri aukkoja, suljinnopeuksia tms. - näet itse säätöjesi vaikutuksen suoraan sovelluksesta. Ja kun ehdit, haasta itsesi tällä softalla. Näet minne valokuvaustaitosi riittävät. Kiitos vinkistä, Martti R.  

Lauri K. vinkkasi myös kelpo ilmaisesta kuvankäsittelyohjelmasta. Kurkkaapa http://pixlr.com (ja valitse sieltä Open Pixlr editor (Advanced). Sieltä löytyy usealle älypuhelimellekin eri versioita.


Open Pixlr -softaa ei tarvitse asentaa omalle tietokoneelle, vaan ohjelma toimii suoraan selaimella ja on ilmainen. Joten jos et halua investoida heti kuvankäsittelyohjelmaan - tai GIMP tuntuu liian vaikealle, niin tällä ohjelmalla saa näppärästi tehtyä perusjuttuja omille kuvilleen. Lauri K. käyttää ko. softaa toisinaan "reissussa", jos ei kuvankäsittelyohjelmalla varustettu kone satu olemaan matkassa. Esimerkiksi rajaukset, kevyet värin säädöt yms. onnistuvat hänen mukaansa varsin kelvollisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti