maanantai 13. toukokuuta 2013

Jukka Hartikaisen Reflections Kuukauden kuvaksi


Jukka Hartikaisen Reflections nappasi toukokuun 2013 osakilpailuvoiton Kuopion Kameraseuran Kuukauden kuva -kisassa Valon Illuusio -teemassa 20 pisteellään. Kuvassa CD-levyllä olevat vesipisarat heijastuvat useissa väreissä kahden taskulampun ja keittiövalaisimien ansiosta, Jukka kertoi kuvan toteutuksesta.
 Kakkoseksi nousi Vesa Vauhkosen näyttävä kuukollaasi Illusion of the growing moon 18 pisteellään.
Kolmanneksi sijoittuivat 16 pisteillään J-P Korpi-Vartiaisen Päiväperhojen tanssiessa,

Petri Karvosen Getting Closer sekä

Petri Damsténin Men. Kisassa pisteille sijoittui kaiken kaikkiaan 38 teosta, ja myös äänestäjiä oli ilahduttavan paljon (41 henkilöä). Kaikki pisteitä saaneet teokset löytyvät täältä.

Kesäkuun Kuukauden kuvan osalta sääntöjä rukataan sen verran, että jatkossa yksi kolmesta Kuukauden kuva -kisaan lähetettävästä kuvasta saa olla vanhempi kuin edellisen kisan umpeutumisen jälkeen otettu.

Toukokuun kilpailun voittaja Jukka Hartikainen nimesi seuraavan kuukauden eli Kesäkuun kuvan teemaksi "Musiikin ja valokuvan". Jukka pyysi kisaajia tavoittelemaan jonkun musiikkikappaleen tunnelmaa ja kuvittamaan musiikin ottamansa valokuvan kautta. Hän pyysi kuvaajia myös kirjaamaan osaa kappaleen tekstistä tai sen luonteesta kuvan yhteyteen.  

Kuukauden kuva -kisaan osallistuneet valokuvat löytyvät Kuopion Kameraseuran Flickr-galleriasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti