torstai 6. kesäkuuta 2013

Kesän kuumin kuvakisa haastaa aloittelevat kuvaajat

Kuopion Kameraseura ry järjestää kesän kuumimman kuvakisan, Digifotomaratonin jo 16. kerran pe 30.8. – la 31.8.2013 kahtena eri kilpailuna. Tänä vuonna mainetta ja kunniaa tavoitellaan perinteisessä, kuuden kuvan 6 h mittaisessa Digifotomaraton -kisassa sekä ensimmäistä kertaa Kuopiossa myös kahdeksantoista kuvan (12 + 6 kuvaa) 24 h kestävässä Superdigifotomaraton -kilpailussa, jossa kuvankäsittely sallitaan.

Kummassakin kilpailussa on kaksi sarjaa: aloittelijat ja avoin sarja. Kukin kilpailija voi osallistua vain yhteen kilpailuun ja yhteen sarjaan. Kuvat saa olla otettu millä tahansa kameralla – niin digipokkarilla, kamerakännykällä kuin digijärkkärilläkin.

Ensimmäisenä starttaavat matkaan perjantaina 30.8. klo 16-18 yhteensä 24 h mittaiseen Superdigifotomaratoniin osallistuvat kuvaajat, joiden tehtävänä on ottaa vuorokauden sisällä kaikkiaan 12 + 6 kuvaa. Tässä 24 h Superdigifotomaraton -kisassa kuvankäsittely on sallittua siten, että kuvaelementtien siirtely tai lisääminen on kiellettyä.

Lauantaina 31.8.2013 klo 10.00 kuvaamaan säntäävät 6 h kestävään perinteiseen Digifotomaratoniin osallistuvat kuvaajat. Tässä kuusi tuntia kestävässä valokuvauskilpailussa on kuvattava kuusi aihetta ja kuusi kuvaa annetussa järjestyksessäKuvankäsittelyä ei sallita tässä perinteisessä kisassa. 


Kumpikin kilpailuista päättyy la 31.8.2013 klo 16.00, mihin mennessä perinteisen 6 h Digifotomaratonin kilpailijoiden on oltava muistikortteineen tai usb-tikkuineen järjestäjän ilmoittamassa kuvien latauspisteessä. 24 h Superdigifotomaratonissa max 1 Mb -kokoisten kilpailukuvien tulee olla joko (1) ladattuina esim. www.flickr.com tai www.dropbox.com -portaaleihin ja ko. kuvien linkit nimettyinä ja lähetettyinä s-postilinkkeinä osoitteeseen dfm(at)kuopionkameraseura.org tai (2) kaikki kuvat lähetettyinä s-postitse liitetiedostoina (max 1 Mb/kuva) osoitteeseen dfm(at)kuopionkameraseura.org.    

Kuopion Kameraseura ry haluaa vuonna 2014 tulevan 60-vuotisjuhlavuotensa merkeissä haastaa erityisesti aloittelevat valokuvaajat mukaan, ja siksi kamerakännyköillä ja digipokkareilla kuvaavat ovat tervetulleita mukaan kilpailemaan.

Oman lisämausteensa kesän 2013 Digifotomaratonille tuovat samaan aikaan Kuopion kesän runsaassa tapahtumatarjonnassa järjestettävät Elonkorjuujuhlat sekä Kuopion Taiteiden juhla, jotka kumpikin takaavat runsaasti mielenkiintoisia kuva-aiheita ja tapahtumia kisaan osallistuville. 

Lisätietoja: Kuopion Kameraseura ry - http://kuopionkameraseura.org/dfm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti