keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tiina Puputin muotokuvauskurssi Kapeekoskella ym.

29.7. – 3.8.2013 ORIVEDEN OPISTOLLA

KUVIA KESÄN VALOSSA

Kuvia kesän valossa -kurssilla tutkitaan kesän moninaista valoa valokuvaajan silmin; millaista valo on luonnostaan, kuinka sitä hyödynnetään kuvissa tai miten sitä muokataan erilaisilla lisävalonlähteillä. Kurssin sisältönä on miljöövalokuvauksen perusteiden vahvistaminen erilaisissa olosuhteissa.
Kurssilla havainnollistetaan miljöön valon luonnetta erilaisissa kuvausolosuhteissa.  Lisäksi sovelletaan mm. omien lisävalonlähteiden käyttöä kuvan visuaalisuuden parantamiseksi. Käytössämme ovat mm. heijastimet, varjostimet, akkuvalot ja salamalaitteet. Valonmuokkaajien käytön lisäksi kurssilla havainnollistetaan sitä, kuinka niitä voi rakentaa itse edullisista materiaaleista.

Kurssi sisältää luento- ja demonstraatio-osuuksia sekä työpajamaista työskentelyä pienryhmissä tai yksilötyöskentelynä. Lisäksi kurssiin kuuluvat yhteiset kuvapalautekeskustelut. Teemme kurssin aikana myös kuvausretkiä lähiympäristöön.

Kurssi soveltuu niin valokuvausharrastuksessaan jo hieman pidemmälle ehtineelle, joka haluaa päivittää tietojaan ja oppia uusia asioita kehittyäkseen.  Kurssilla ei käydä läpi digitaalisen kuvauksen perusteita. Oletuksena on, että kurssilaiset hallitsevat kameran käytön ja kuvaamisen perusteet. Kurssilaisilla tulee olla mukana digitaalinen järjestelmäkamera ja muu mahdollinen kuvauskalusto (mm. jalusta, heijastimet, salamalaitteet yms.).

Ei haittaa, vaikka olisit osallistunut tälle kurssille aiemmin –luultavasti kesällä 2013 sää on hyvin erilainen kurssiviikolla kuin 2012. Lisäksi meillä on paljon erilaisia miljöitä kokematta ja aiheita kuvaamatta.

Ilmoittautuminen Oriveden Opistolle.

www.orivedenopisto.fi


10.-11.8.2013 OULUSSA

LOISTAVA LOKAATIO, MILJÖÖKUVAUKSEN JATKOKURSSI

La 10.8. klo 10-20
Su 11.8. klo 10-16

Kurssi pidetään Varjakan aution Konttori-kartanon pihalla, metsikköissä ja rannoilla. Sateen sattuessa mennään sisälle kartanoon. Tällä kurssilla tutkitaan, kuinka taivas oikeasti kohoaa korkeammalla ja sinisempänä ja kuinka mallisi säihkyvät ulkonakin sisäistyneesti. Kurssin järjestää Studio Kuutio.

Hinta: 155,00 (sis. alv. 24%)

Ilmoittaudu: kurssit (at) studiokuutio.com


17.-18.8.2013 ÄÄNEKOSKELLA

MILJÖÖVALOKUVAUKSEN KURSSI

La 17.8. klo 12-20
Su 18.8. klo 9-15

Kurssi pidetään Kapeenkosken upeissa maisemissa kohisevan veden ja ikimetsien äärellä. Kurssipaikkana on kosken rannalla sijaitseva matkailu- ja elämyspaikka Kapeenkoski. Paikka henkii ulkoilua, luonnon keskellä olemista ja siitä nauttimista. Se on oivallinen ympäristö myös kesäiselle valokuvauskurssille. Ihmisiä luonnon keskellä kesäpuuhissa.

Kurssilla kuvataan ihmisiä erilaisissa miljöissä. Ihmisiä luonnon keskellä – tekemässä, haaveilemassa tai olemassa. Kurssilla havainnollistetaan lisäksi erilaisia asioita henkilökuviin liittyen, mm. kuvan viestin tarkoitus, mallin asento ja ilme, sommittelu, rajaus jne.
Luonnonvalon lisäksi  käytämme myös lisävalonlähteitä, joilla muokkaamme luonnonvaloa tarvittaessa. Käytössämme ovat mm. heijastimet, varjostimet, kuumavalot ja käsisalamat.

Kurssi sisältää luento- ja demonstraatio-osuuksia sekä työpajamaista työskentelyä pienryhmissä tai yksilötyöskentelynä. Lisäksi kurssiin kuuluu yhteinen kuvapalautekeskustelu.

Paikka: Kapeenkoski, Kapeenkoskentie 105, Äänekoski

Hinta: 150,00 (sis. alv. 24%)

Hinta sisältää kurssin, majoituksen, lounaan, aamiaisen, saunan ja makkaranpaiston iltanuotiolla.

Järjestäjä: Suolahden Kamerat/Terho Poikolainen

Ilmoittaudu ja kysy lisää: Terho Poikolainen, p. 0400-828 849 tai terho (at) kuvapalvelupoikolainen.com

Kannattaa tiedustella yöpymismahdollisuutta jo perjantaista lähtien, jos on innokas kalastaja tai muuten vain erähenkinen

Blogeja: Vapaaehtoistyössä erämelonnan SM-kisoissa:
http://www.vav-i.fi/2013/05/vapaaehtoisena-valokuvaajana-eramelonnan-sm-kisoissa-%E2%80%93-kisatunnelmia/
http://www.vav-i.fi/2013/05/volunteer-photographer-in-canoeing-finnish-championships/?lang=en

Nuoret naisbloggaajat – innostus tarttuu:
http://www.vav-i.fi/2013/05/nuorten-naiskuvaajien-esiinmarssi-%E2%80%93-bloggaajien-innostus-tarttuu/
http://www.vav-i.fi/2013/05/young-women-bloggers-%E2%80%93-new-aficionados-of-photography/?lang=en

Masterclass Orimattilassa:
http://www.vav-i.fi/2013/04/masterclass-orimattilassa-luonnonvaloa-jatkuvaa-valoa-ja-voittajakuvia/
http://www.vav-i.fi/2013/04/masterclass-workshop-in-orimattila-%E2%80%93-available-light-continuous-light-winning-pictures/?lang=en

Kursseja ja tapahtumia: http://www.vav-i.fi/kurssit/

*********************************************************************************
Tiina Puputti
valokuvakouluttaja, valokuvaaja (KM, VAT, VEAT)/lecturer, photographer (M. Ed.)

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi/Institute of Photography and Communications

Mobile: +358 (0)44 520 7220
Email: tiina.puputti@vav-i.fi
Website: www.vav-i.fi
Lapintie 11 C 40, FI-33100 Tampere

Juliste Tiina Puputin miljöökuvauskurssista täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti