tiistai 20. elokuuta 2013

Kuopion Kameraseuran sadas jäsen

Kuopion Kameraseura valmistautuu ensi vuonna pidettäviin 60-vuotisjuhliin, jotka tuovat mukanaan monenmoista mukavaa valokuvaan ja valokuvaukseen liittyvää. Tulossa on juhla- ja vierailunäyttelyitä, valokuvauskilpailuja, juhlateoksen valmistelua ja ennen kaikkea aktiivista kuukausittaista toimintaa Kuukauden kuva -kisojen, kuvakävelyiden sekä nyt syksyllä käynnistyvien tekniikkailtojen muodossa. Tekniikkaillat alkavat Photoshop Lightroom 5 -koulutuksella syyskuussa 2013.

Samalla Kuopion Kameraseuran jäsenmäärä on moninkertaistunut. Seuramme sadas jäsen on Tekla Hietala, joka tässä kertoo hieman itsestään ja harrastuksestaan.


Tekla Hietala kertoo olevansa 25-vuotias neito pohjoisesta. Hän muutti Kuopioon Rovaniemeltä 2009.

Tuore sähköinsinööri heittäytyy mietteliääksi ja kertoo: "Olen havainnut, että sisälläni elää pieni taiteilijasielu, joka tahtoo hetkittäin kovasti ulos kaikesta loogisuudesta ja järkeilystä. Lisäksi kirjoitan jonkin sortin sanoituksia".

Kamera löysi Teklan 

"Kiinnostukseni kuvaamiseen alkoi reilut kaksi vuotta sitten", Tekla kertoo. Hänen mieleensä tuli aluksi pieniä ajatuksia siitä, miten hän haluaisi kuvata joitain asioita ja mitä hän haluaisi kuvissaan korostaa. Kesällä 2011 Tekla osti ensimmäisen digijärkkärin ja kertoili olleensa intoa täynnä loppuvuoden. Kuitenkin hyvin pian kuvaaminen jäi taka-alalle koulukiireiden takia. Mutta nyt tilanne on muuttunut ja uusi kameraseuran jäsenemme on uutta puhtia täynnä.

"Tykkään kuvata erityisesti ihmistä, mutta pienet yksityiskohdat  luonnossa ovat myös sangen mielenkiintoisia. Kuvat, joissa on liikettä tai tarkennuksia, ovat tällä hetkellä kiinnostavimpia. Ehkä siksi, etten juurikaan osaa sellaisia juuri nyt ottaa," Tekla naurahtaa.

Nuori neiti oli pitkään etsinyt, missä saisin digikameran käyttöön opastusta. Hän kertoi yrittäneensä eräälle kurssille alkuvuodesta, mutta se tyssäsi osallistujien vähyyteen. Hän kertoi nähneensä vanhasta Viikkosavosta jutun digitorstaista ja googlailleensa Kuopion Kameraseurasta kertovia saitteja. Heti seuraavana maanantaina hän liittyi Kuopion Kameraseuraan.

Studioon kuvaamaan, ehkä malliksikin

Tekla Hietala kertoo haluavansa oppia kameran käyttöä, kuvien sommittelua ja p a - a a a a - l j o n  taiteellisen näkemyksen etsimisestä. Hänestä olisi myös mukava päästä kuvaamaan jonnekin studioon.

"Oma yksiö on liian pieni ateljee, koska kuvaan tarttuu aina jotain ylimääräistä, joka sitten kuvaa katsoessa ärsyttää. Lisäksi tykkään tehdä ihmisten kanssa asioita. Voisin myös toimia tarvittaessa mallina jollekin toiselle kuvaajalle", neiti "NRO 100." suitsuttaa.

"Ehdottomasti tahdon mukaan kameraseuran tapahtumiin! Harmittelen vaan, että Digifotomaraton järjestetään juuri muuttoviikonloppunani, mutta enköhän ehdi kuitenkin mukaan", Tekla mietiskelee.

* * *

Kuopion Kameraseura toivottaa Teklan lämpimästi mukaan Digifotomaratonille ja seuran toimintaan.

Lisäksi 6.-7.9. järjestettävänä muotiviikonloppuna on vielä useita kuvaajan paikkoja vapaana, minne kaikki uudet ja vanhemmat kuvaajamme ovat tervetulleita.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti