keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vielä ehdit - vuosinäyttelyn deadlinea jatkettu

Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely 2014 Kuopiossa.

Suuren suosion vuoksi kuvien latausportaali tukkeutui. Sen vuoksi heijastettavien kuvien latausaikaa on jatkettu viikonvaihteen yli.   Ehdit mukaan lataamalla kuvasi maanantaiaamuun 3.2.2014 mennessä. 

Vuosinäyttelyn lisäksi Kuopion Kameraseuran jäsenillä on mahdollisuus osallistua yhdistyksemme 60-vuotisjuhlanäyttelyyn, jonka deadline on 15.3.2014Koska on ilmennyt epätietoisuutta näiden näyttelyissä olevien valokuvien kuvanottoajankohdasta, tuotakoon julki, että kumpaankin näyttelyyn voi lähettää milloin tahansa otetun valokuvan, kunhan muut säännöissä mainitut edellytykset toteutuvat. 

Kuopion Kameraseura ry: lähetä Petterille (mup@iki.fi) lista SKsL:n vuosinäyttelyyn lähettämistäsi teoksista excel-taulukossa. 


Tässä poimintoja vuosinäyttelysäännöistä: 

4.1. Yleistä. Teos voi olla yksittäinen kuva tai useamman kuvan muodostama kokonaisuus (kirjoittajan lisäys: tämä tarkoittaa sitä, että esim. viiden kuvan muodostamasta teoksesta menee yhden teoksen maksu = 4 eur/teos, mutta kokonaisuus myös arvostellaan yhtenä teoksena eli mahdollisia läpäisyjäkin tulee vain yksi. Alle kolmekymppisille maksu on puolet = 2 eur/teos)). Kuvan kaikkien elementtien on oltava kuvaajan omaa tuotantoa. Järjestäjällä ei ole oikeutta purkaa kuvakokonaisuutta. Aiemmin liiton näyttelyihin valittuja teoksia tai edes niiden rinnakkaisruutuja ei saa tarjota uudelleen. Sääntö koskee myös tilannetta, jossa yksittäiskuva yhdistetään kuvakokonaisuuteen tai irroitetaan siitä. Teokset on voitava yksilöidä nimen perusteella, joten yksi valokuvaaja voi käyttää yhtä nimeä vain yhdelle teokselle. Järjestysnumero katsotaan riittäväksi erottautumiseksi.
4.2. Sarjajako. Sarjaan A osallistuvat vedokset, joiden suurin sallittu koko on 40 x 50 cm, ja suurin sallittu paksuus 3 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaanlukien. Vedosten taakse, vasempaan yläkulmaan, on merkittävä teoksen nimi, kuvaajan nimi sekä seuran nimi. Teoksen näkyvälle puolelle ei saa tehdä nimi- tai nimimerkkimerkintöjä. Useammista kuvista koostuva kokonaisuus on merkittävä niin, että kuvien esitysjärjestys käy yksikäsitteisesti ilmi.
Sarjaan B osallistuvat kuvatiedostot. Tiedostot toimitetaan JPEG-muodossa. Kuvan pidemmän sivun on oltava 2400 pikseliä. Tiedostot nimetään siten, että tiedostonimestä voi yksilöidä kuvaajan ja teoksen (esim. keijo_kuvaaja-luonto.jpg, jos kuvaajan nimi on Keijo Kuvaaja ja teoksen nimi Luonto).
Sarjaan C osallistuvat kaikki ne teokset, joissa valokuvan osuus on oleellinen, mutta jotka eivät sovellu sarjoihin A tai B (esim. suurikokoiset vedokset tai taustavalaistut teokset).
Järjestäjällä on oikeus siirtää väärään sarjaan tarjottu teos toiseen sarjaan. Erillinen Vuoden kuvaaja -kilpailu käydään vuosinäyttelyssä. Siinä myönnetään Vuoden kuvaajan ja Vuoden nuoren kuvaajan arvonimet. Kilpailuun osallistuvat automaattisesti sellaiset teokset, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset: (1) teos on vähintään viiden kuvan kokoelma; (2) teos voi olla vedosten tai projisoitavien kuvien kokoelma, ei kuitenkaan molempia sekaisin.

Lisää vuosinäyttelystä täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti