torstai 30. tammikuuta 2014

Voimauttavat valokuvat Kuopiossa

Valokuvan voimaa VB-Valokuvakeskuksessa


Kuva kirjasta Maailman ihanin tyttö: Miina Savolainen 

VB-valokuvakeskukseen avataan perjantaina 31.1. Aalto-yliopistosta valmistuvan, voimauttavan valokuvan jatko-opiskelijaryhmän näyttely, Lempeä Katse III – Voimauttavia valokuviajonka toteutuksen on ohjannut menetelmän kehittäjä Miina Savolainen.

– Voimauttavan valokuvan perusajatus on, että valokuvaajan pitää kuunnella, miten kuvattava haluaa tulla nähdyksi eikä päinvastoin, Savolainen selvittää kertoessaan menetelmän vastavuoroisesta toisen kohtaamisesta. Valokuva ei sinänsä ole menetelmän väline, vaan katsomisen tapa.
Ensi maanantaina voimauttavan valokuvan menetelmästä käynnistyy YLE Teeman seitsemänosainen Valokuvan voimaa -tv-sarja, jossa Savolainen ohjaa erilaisia perheitä käyttämään voimauttavan valokuvan menetelmää keskinäisten suhteitten korjaamiseen.
– Sarjan jaksoissa on aina päähenkilö, joka haluaisi vahvistaa suhdettaan tiettyyn ihmiseen. Valokuvan avulla päähenkilö tekee itse sen prosessin, miten hän katsoo ja käyttäytyy läheisiään kohtaan. Tavallaan se käsitys siitä, että ”mun totuus on ainoa oikea” alkaa murentua, Miina Savolainen tähdentää.
Lempeä Katse III – Voimauttavia valokuvia -näyttely VB-Valokuvakeskuksessa 31.1.–2.3.2014. Näyttelyn avoin yleisöseminaari järjestetään perjantaina 31.1.2014 elokuvateatteri Kuvakukossa kello 10–17. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti