lauantai 21. kesäkuuta 2014

Adobe alensi Photoshopin ja Lightroomin pakettihintaa

Adobe on julkaissut uusia ominaisuuksia Photoshopiin ja muihin kuvan- ja videonkäsittely- sekä taitto- ja julkaisuohjelmiinsa. Yhteensä päivityksiä tuli neljääntoista ohjelmaan. Pääpaino päivityksessä oli ohjelmien yhteentoimivuuden parantamisessa. Samalla yhtiö lanseerasi kaksi uutta iPad-sovellusta ja viisi mobiilisovellusta.

Ammattilaistasoinen kuvankäsittelyohjelma Photoshop CC:n käyttökokemusta on tiedotteen mukaan parannettu uudessa versiossa Windows 8 -koneilla käytettäessä. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat syvätarkkuutta muotokuvissa parantava Focus Mask ja liikkeen vaikutelman luovat Blur Gallery. Kuvasta häiritseviä elementtejä poistava ja kuvaa tarpeen mukaan venyttävä tai lisää reunaa luovaa Content Aware -ominaisuutta on myös paranneltu. Uusi valintatyökalu osaa poimia terävän pääkohteen, kuten ihmisen, valokuvan sumeasta taustasta.

Adobe siirtyi vuonna 2012 tavallisista ohjelmaversioiden lanseerauksista kuukausihintaiseen Creative Cloud -verkkopalveluun, josta käyttäjät saavat jatkuvasti uusimmat versiot ohjelmista. Adoben mukaan verkkopalvelulla on tällä hetkellä jo 2,3 miljoonaa maksavaa käyttäjää.

Yhtiö julkaisee joitakin kuluttajille suunnattuja ohjelmia yhä erikseen ostettavina versioina. Näihin kuuluvat Lightroom ja Photoshop Elements -ohjelmia. Nyt Adobe koittaa houkutella myös harrastajakuvaajia CC-asiakkaiksi uudella hinnoitteluvaihtoehdolla. Täyshintaisen Creative Cloud -tilauksen rinnalle on tuotu valokuvausjäsenyys, jolla saa käyttöönsä Photoshop CC:n ja Lightroomin sekä Lightroom-sovellukset iPadille ja iPhonelle. Tilaus maksaa 12,29 euroa kuukaudessa.

Yhden Creative Cloudista saatavan sovelluksen käyttö maksaa 24,59 eurolla kuussa.

Kaikki sovellukset sisältävä CC-jäsenyys maksaa 61,49 euroa kuussa, mutta tarjoushintaan sen saa ensimmäiseksi vuodeksi 36,89 eurolla kuussa. Opiskelijat ja opettajat voivat hankkia 20 euron kuukausihintaisen lisenssin. Lähde: Mikro-PC.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti