torstai 11. syyskuuta 2014

Kahdeksan vinkkiä oman kuvailmaisun kehittämiseksi

Barry J. Brady: Käytä vahvoja linjoja.

Digital Photography School:in Barry J Brady antaa taas mukavanoloisia vinkkejä kuvailmaisun kehittämiseksi. Tässä hänen vinkkejään:

1. TASAPAINO


Joskus kahden tasapainoisen elementin sijoittaminen kuvaan tuo mukavasti lisäjännitettä. Negatiivisen tilan käyttäminen toimii joskus, mutta useissa kuvissa kuva näyttää tarvitsevan tasapainottavaa elementtiä.

2. VAHVAT LINJAT

Usein tuot kuviisi dynamiikkaa, kun löydät niihin vahvoja linjoja (suoria, diagonaalisia, käyriä, siksakkeja, s-muotoisia tms.).

3.  SYMMETRIAA JA KUVIOITA

Elämme voimakkaiden muotojen ja kuvioiden maailmassa. Talleta näitä ympäristöstäsi, ja tavoittele myös symmetriaa, sillä ne rauhoittavat ja harmonisoivat kuvaasi.

4.  KUVAKULMA

Vaihtele rohkeasti  kuvakulmaa. Käytä rohkeasti tikapuita, laskeudu maanpinnan tasoon ja kuvaa kohdettasi suoraan yläpuolelta.

5. MUISTA TAUSTAN MERKITYS


Häiritsevä tausta saattaa kokoaan pilata kuvasi. Tarkkaile kuvatessasi myös kuvataustaa, ja valitse vähiten häiritsevä näkymä. Toki voit käyttää myös suurta aukkoa (pieni f-luku) pehmentääksesi taustaa.

6. SYVÄTERÄVYYS

Valokuva on kaksiulotteinen taideilmaisun muoto. Voit lisätä kolmiulotteisuuden tuntua sijoittamalla kohteesi etualalle, kuvan keskelle tai taka-alalle. Kun haluat  lisätä maisemakuviin syväterävyyttä, kokeile rohkeasti esim. aukkoja f/8, f/11 ja f/16.

7. RAJAAMINEN

Käytä rohkeasti ympäristössäsi olevia elementtejä kuvasi rajaamiseen. Esimerkiksi puut toimivat mainiosti tässä tarkoituksessa.

8. KARSI TURHAT POIS

Useimmiten kuvaan ei kannata yrittää saada kaikkea ympäristössä näkyvää. Siksi rajaaminen kannattaa.  Astu rohkeasti vielä lähemmäs kohdettasi, yksinkertaista kuvasommitelmaasi, vältä taustalla olevia häiritseviä värejä tai kohteita ja käytä rohkeasti pientä syväterävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti