tiistai 9. joulukuuta 2014

Vesa Vauhkosen Entrance on kuukauden poiminta


Joulukuun kuvaillan vetäjät Lauri Koponen ja Pasi Lepola valitsivat kuukauden poiminnaksi äänestyksessä kakkoseksi sijoittuneen Vesa Vauhkosen Entrancen. Kuva poikkesi merkittävästi kuukauden muista näkemyksistä aiheesta ”Sumea”. Luonnonilmiötä kuvaamalla oli saatu ajatuksia herättävä ja erinomaisesti kuukauden teemaan sopiva kuva. Sumun kuvaaminen ei ole helppoa ja tässä on onnistuttu upeasti. Teknisesti erinomaisesti onnistuneen kuvan tunnelma on vahva. Siinä on myös kauhuelokuva/peli -elementtejä. Kuvaillan vetäjien kesken oli ”erimielisyyttä” kuitenkin siitä, että onko kalansilmäobjektiivin valinta paras ratkaisu. Lauri olisi valinnut ”lasiksi” normi laajakulmaobjektiin, mutta Pasi piti kuvaa ”vääristävän” objektiivin jäljestä. Kaarevilla seinillä kuvaan saatiin tiettyä sarjakuvamaisuutta, joka tuki Pasin mielestä kuvan henkeä.

Kuukauden teemaa noudatettiin tällä erää hyvin. Kisaan osallistuneiden kuvien joukossa oli vain yksittäisiä kuvia, joita arvioijat eivät pitäneet teemaan sopivina. Eniten pisteitä saaneiden kuvien joukossa ei ole kyseenalaistamista teemaan sopivuudesta. Sumeutta kisaan osallistuneisiin kuviin oli haettu mm. syväterävyydellä, luonnonilmioillä, kuvan käsittelyllä ja liikuvaa kohdetta kameralla seuraamalla. Yleensä Kuopion kameraseuran kuukauden kuva -kilpailuissa vahvasti esillä olevaa huumoria oli tällä kertaa poikkeuksellisen vähän. Jukka Hartikaisen "Selfie" huvitti selvästi eniten kuvailtaan osallistunutta yleisöä.

Lauri ja Pasi haluavat onnitella Vesan ohella myös Joulukuun kuva -äänestyksen voittajaa Viivi Sihvosta sekä Vuoden 2014 kuvaaja tittelin toistamiseen voittanutta Petri Damsténia. Petrille myös erityiskunniamaininta siitä, että joulukuun kahdessa kuvassa hän oli siirtynyt onnistuneesti pois omalta mukavuusalueelta ja jalkauttanut itsensä kotistudiosta ulos kuvaamaan.

Eilisessä kuvaillassa oli Pasin vuoro esitellä omia kuviaan ja omaa tapaansa kuvata. Hänen kuvia löydät mm. hänen kotisivultaan http://www.pasilepola.com ja blogista nimeltä Lepolandian majakka http://lepoland.blogspot.fi. Hänen kuvia löytyy myös Flickristä sekä 500px:stä.

Tammikuun kuvaillassa 6.1 vetäjänä jatkaa Pasi Lepola ja toisena aloittaa Viivi Sihvonen. Silloin käsittelemme ensimmäisiä vuoden 2015 kuvia aiheena ”Ruma”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti