sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Pohjois-Savolaiset näyttelykuvaajat, mitä kummaa?

Meiltä on kysytty: Mikä on kuukausikalenterissa toistuva näyttelyilta?
Me vastaamme:Näyttelyilta on ilta, jolloin näytellään toinen toisillemme maailman toreillle ja turuille lähetettäviä näyttelykuvia ja saadaan apuja kuvavalinnoissa ja kuvien viimeistelyssä.

Pohjois-Savolainen valokuvaus voi ja jaksaa tällä hetkellä hyvin. Näillä seuduilla asuu, elää ja vaikuttaa runsaslukuinen ja kansainvälisesti korkeatasoinen valokuvaajien joukko.  Niin ammattilaiset kuin harrastajatkin menestyvät hyvin.

Syksystä lähtien on kokoontunut kaikille Pohjois-Savolaisille näyttelytoiminnasta kiinnostuneille aktiivikuvaajille suunnattu vertaisryhmä. Ryhmän jäsenet ovat kiinnostuneita oman ilmaisunsa kehittämisestä, kansainvälisestä valokuvanäyttelytoiminnasta ja näyttelyihin osallistumisesta. Kuukausittaisissa tapaamisissa autamme toisiamme valitsemaan lähtettäviä kuvia ja viimeistelemään jo valitsemiamme teoksia. Kokouksiin voi osallistua livenä VB- keskuksella tai sähköisesti erikseen ilmoitettavan Google Hangout- linkin avulla.

Näyttelyihin osallistuminen on erittäin hyvä tapa saada palautetta omasta osaamisestaa. Kuvan saaminen kansainväliseen näyttelyyn tarkoittaa yleensä sitä, että kuva kuuluu sen hetkisessä tarjonnassa vähintää parhaaseen neljännekseen. Jotkin näyttelyt lähettävät vielä tiedot kuvan arvioinnista saamista pisteistä.

Kokoonnumme VB-keskuksella jonain valittuna keskiviikkona. Kokoontumisaikaan vaikuttaa näyttelyohjelma. Seuraava tapaaminen on 11.2.2015 klo 17.30. Silloin tarkastelemme Lempäälässä järjestettävään kansainväliseen This is life 2015- näyttelyyn.

Edellisessä kokouksessamme Suomen Kameraseurojen liiton puheenjohtaja Tapio Karjalainen kertoi meille kuvavalinnasta kansainvälisiin näyttelyihin omien luontokuvaesimerkkiensä avulla.

Jos toiminta kiinnostaa, niin rohkeasti mukaan. Jo mukana oleminen puhumattakaan omien kuvien valitsemisesta ja keskustelusta vie omaa ilmaisua eteenpäin.


(C) Petteri Mussalo 2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti