tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vuoden nuori kuvaaja Kuopiosta!

KUOPIOON VUODEN NUORI KUVAAJA TUNNUSTUS                            
Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely on suurin vuosittainen läpileikkaus suomalaiseen harrastajavalokuvaukseen. Vuosinäyttelyyn 2015 tarjottiin taas melkoinen määrä valokuvateoksia, 1708kpl yhteensä 34 suomalaisesta kameraseurasta. Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely järjestetään 11.4. – 30.4.2015 Vihdin pääkirjastossa Nummelassa.
Kuopion Kameraseuran jäsen Niko Puumalainen sai Liitolta vuoden nuori kuvaaja tunnustuksen. Puumalainen on kuvannut harrastemielessä useamman vuoden mutta toimii nykyään myös ammattikuvaajana.
"Teini-iässä valokuvaaminen ei ollut minulle harrastus, ainakaan kovin vakava sellainen. Kuvasin kyllä pokkarikameralla suhteellisen ahkerasti auringonlaskuja ja luontoa, mutta ite näkisin että varsinainen valokuvauksen harrastaminen alkoi vuonna 2009 kun ostin ensimmäisen järjestelmäkameran Nikon D3000 mallin. Tällä kameralla kuvasin monta vuotta ja kuvaaminen vei koko ajan enemmän mukanaan ja käytin aikaa kuvaamiseen ja kameran käytön opiskeluun. Maisema ja auringonlaskukuvat alkoivat jäädä taka-alalle kun aloin kuvaamaan ihmisiä, samalla kameran käyttö alkoi tulla tutummaksi ja tutummaksi. Myös kuvankäsittelypuoli alkoi tulla enenmmän ja enmmän mukaan valokuvaukseen jolloin luovuutta pystyy hyödyntämään vielä paremmin.
Nykyään valokuvaus on minulle niin harrastus kuin myös ammatti toiminimen muodossa. Valokuvaan mieluiten ihmisiä, erilaisia ihmisiä. Ihmisten elämään liittyy monenlaisia tarinoita, vaiheita ja niitä on hienoa tuoda esille kuvien muodossa. Tahtoisin tulevaisuudessa enemmän keskittyä kuviin jotka puhuttelee ihmisiä ja herättää erilaisia tuntemuksia ja kysymyksiä. Myös myyttiset aiheet ovat kiinnostuksen kohteita valokuvauksellisessa mielessä.
Olen pitänyt omia valokuvanäyttelyitä nyt tähän mennessä 6kpl. Ensimmäinen näyttely oli  helmikuussa 2013 Varpaisjärvellä Kirjastolla jossa näyttelyssä oli esillä sekalaisia kuvia ilman erillistä teemaa.Tämä sama näyttely kiersi vuoden 2013 aikana myös Lapinlahden pääkirjastolla, Siilinjärven pääkirjastolla sekä Maaningan Korkeakosken kesäkahvilassa.
Kuopiossa pidin Pääkirjastolla Kuopio-aiheisen näyttelyn 2014 maaliskuussa. Siihen olin kuvannut Kuopiosta eri paikkoja niin tunnettuja kuin ihan tuntemattomia seutuja lähinnä kaupunki alueelta.
2014 syyskuussa pidin näyttelyn nimeltä Illustrated Poems. Poets of the fall:n lauluhin perustuvan näyttely Kauppakäytävä Apajassa. Näyttelyssä pystyi kuuntelemaan jokaista laulua jonka olin kuvannut omilta kuulokkeiltaan. Illustrated Poems näyttely kävi myös marraskuussa 2014 Tervon kirjastolla."
Niko Puumalainen www.npphoto.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti