sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kesäretki VB-valokuvakeskukselle

Jos kesä-ja lomatohinoiden lomassa olisi vielä seuralaisia ketkä eivät ole käyneet katsomassa VB-valokuvakeskuksella A Groovy Kind Of Life-näyttelyä niin kutsuisin kaikki halukkaat kanssani sitä katsomaan viikon päästä maanantaina 20.7 klo.16.30. Näyttely on klo.18 saakka joten ehdimme rauhassa kiertää näyttelyn ja katsoa VB:n muutakin tarjontaa. Jos halukkaita ja keli sallii, voisimme suunnata myös terassille rupattelemaan.

Voit ilmoittautua etukäteen sähköpostilla h.kotikumpu@gmail.com tai tulla vain VB:n oville 16.30! Liput 8/6€.

Tässä näyttelystä..A GROOVY KIND OF LIFE
From Obscurity to Fame - Tuntemattomuudesta kuuluisuuteen
VB-valokuvakeskus esittelee kesällä 2015 ainutlaatuisia kuvia pop- ja rock-kulttuurin henkilöhahmojen kehitystarinoista. Aikajana on 1940-luvulta 1980-luvulle.

Näyttely on VB-keskuksen omaa tuotantoa ja kuvat ovat peräisin kansainvälisesti tunnetun keräilijän, lontoolaisen Mark Haywardin, laajasta arkistosta. "A Groovy Kind of Life" on kaikkien aikojen ensimmäinen Haywardin kokoelmista toteutettu valokuvanäyttely ja suurin osa kuvista ei ole ollut aikaisemmin julkisuudessa. 

Hayward on kerännyt kuvia ja oikeuksia jo usean vuosikymmenen ajan. Pääapaino on ollut etsiä epätavallisia tai historiallisesti merkittäviä valokuvia, ei siis pelkkiä poseerauksia.

Näyttelyn pääteema on ennen – jälkeen. Vuosien saatossa ja urahuumassa artistin kasvoilta ovat kadonneet nuoruuden raikkaus ja viattomuus. Paluuta julkisuuden valokeilasta nuoruusvuosien haavemaailmaan ei enää ole.

Haaveet tähteydestä ovat toteutuneet, mutta mikä on ollut sen hinta? Ammattimaisuus ja viihdemaailman lieveilmiöt näkyvät kasvojenpiirteiden kovettumisena. Ilme on muuttunut pysyvästi.

LUE LISÄÄ: http://vb.kuopio.fi/kesanayttelyt-2015


VB-valokuvakeskuksella esillä myös:
ADÉLE - Rakkaani (Barson kellari)
ANSSI MÄNNISTÖ: Maiseman voimat (Puutarha)

VB-valokuvakeskuksen oheisnäyttely:
Heikki Lehtonen Collection - Rakkaudesta muistoihin
06.06.-08.08.2015, Galleria Valohuone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti