sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Tunsin suurta ylpeyttä, meillä on hienoja jäseniä!

Tunsin suurta ylpeyttä, meillä on hienoja jäseniä!

Tänä syksynä olen nähnyt enemmän hienoja tähti- ja revontulikuvia kuin koskaan aikaisemmin. Kuvia alkoi ilmestyä heti syyskuun alkupuolella ja kuvavirta huipentui menneellä viikolla. Yleensä luotettavien SOME- tietojen perusteella taivaallinen aurinkotuulten myrsky on riepotellut aurinkokuntaamme.  Lähes joka yö on luonto tarjonnut nähtäväksemme myös kaupunkialueella havaittavia värikkäitä revontulia. Myrsky alkaa vaimeta, ennustajien mukaan seuraavan kerran räiskettä on odotettavissa tässä mittakaavassa parin vuoden kuluttua.

Ryhmä seuramme jäseniä järjesti popup- retken ja kuvausneuvonnan tunnetuille mestoille. Alkuillasta, kun tähtitaivas alkoi kirkastua ja revontuliennusteet osoittivat näytelmän alkavan sopivat innokkaat kuvaajat lähtevänsä liikkeelle. Ensimmäinen viesti naamakirjaryhmässämme kuului ’Puoli kymmeneltä Prisman parkkipaikalle, sieltä pääsee kyytiin’. ’Minä voin neuvoa kuvaamisasioissa’ sanoi toinen.  Tunsin suurta ylpeyttä, meillä on hienoja jäseniä!

Valitettavasti ulkolajin yllätyksellisyys tuli vahvasti esille. Taivas oli kirkas lähtiessä ja palatessa, mutta pilvessä sovituilla nurkilla oltaessa. Tämä kuuluu lajin luonteeseen. Tästä takaiskusta huolimatta retki oli ollut onnistunut ja sieltä palasi tyytyväisiä alkuyön kulkijoita.

Puijonlaakson studio on yksi keskeinen toimintamuotomme. Väestösuojan tiloissa on kuvattu paljon, hienoja kuvia. Opittu ja opastettu avoimesti ja pyyteettömästi.  Studio-opastusta kysellään  aina aika-ajoin. 15.10 järjestyy tällainen tilaisuus. ’Luolalla esittely- ja opastustilaisuus, kuvaillaan pikkiriikkisen samalla’ kuului kutsu. Tunsin suurta ylpeyttä, meillä on hienoja jäseniä!

Myöhään tiistai-iltana tuli varsinainen pommi. Kameraseurojen liitto julkaisi teemanäyttelyn tulokset. Meillä meni niin hyvin, että  meidät valittiin näyttelyn menestyneimmäksi seuraksi. Valintaa perusteltiin monipuolisella osallistumisellamme vedos- ja digisarjoihin, näyttelyyn hyväksyttyjen töiden määrästä ja saamistamme kunniakirjoista.   Niko Puumalaisen, nuoren kuvaajamme vedokset ja vedoskunniakirja kallistivat vaakakuppia meille suosiollisesti. Tunsin suurta ylpeyttä, meillä on hienoja jäseniä!

Aiemmin tiistaina pidettiin seuramme syyskokous. Kokouksessa käsiteltiin tavallisia tylsiä kokousasioita- toiminta- ja taloussuunnitelmia ja henkilövalintoja. Toiminta jatkuu pääpiirteissään aiempien vuosien mukaisesti taloudellisesti vakaalla pohjalla. Minut valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Siirtymä nuoren naisen luotsauksesta tällaisen vanhan ukon ohjaukseen ei ole suuri.  Saimme kaikki luottamustehtävät täytettyä vapaaehtoisesti ilman lievääkään painostusta. Tunsin suurta ylpeyttä, meillä on hienoja jäseniä!

Otan ohjat käsiini virallisesti vuoden vaihteessa. Käytännössä asiaa tarkastellaan lähiaikoina uuden ja vanhan hallituksen kokoontuessa.

Tästä on hyvä jatkaa. Meillä on hienoja jäseniä ja hienoa toimintaa!

Petteri Mussalo, SKsLM, EFIAP, Kuva Hanna Mussalo


Terveisin MuP 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti