sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kylmää luovuutta

Vuosi on alkanut vauhdikkaasti. Pakkanen on mahdollistanut uusia harrastuksia. Viime viikkoina on ollut mahdollista ihailla uudenlaisia kuvia saippuakuplista ja kiehuvasta vedestä napakassa pakkasessa. Eläköön talvi, eläköön pakkanen ja eläköön luovat harrastukset.

Oman harrastamisensa tuloksia voi hienosti jakaa erilaisissa näyttelyissä. Nyt on ajankohtainen Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttely, johon tarkoitetut kuvat tulee toimittaa perille kuun vaihteeseen mennessä.  Näyttelyyn voi osallistua sekä digitaalisilla että vedostetuilla teoksilla. Vedosten toimittamista varten järjestämme järjestäjien työtä vähentääksemme yhteislähetyksen, siitä lisätietoja saa allekirjoittaneelta. Paketti lähtee keskiviikkona 27.1., teokset on toimitettava lähettäjälle tiistai-iltaan mennessä. Teosluettelo ja maksukuitti mukaan! http://www.sksl.fi/?page_id=4407   

Meillä on syysnäyttelyn peruja puolustettavana näyttelyssä menestyneimmän seuran titteli. Palkinto oli osoitus toimintamme aktiivisuudesta, monipuolisuudesta ja näyttelyyn osallistuneen  joukkomme monimuotoisuudesta. Tällä tiellä on hyvä jatkaa.

EDIT 16.1.2016/MuP: Kuopion Konservatorio on tarjonnut meille yhteistyötä kevätkonsertin tiimoilta. Konsertiin tarvitaan noin 40 minuutin kuvitus taivaankappaleilla Sibeliuksen 1 Sinfonian taustalle. Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

Viikolla avattiin VB-Keskuksella valokuvan aluenäyttely PS16. Jäsenistämme näyttelyyn osallistuivat JP ja Niko. Vielä kerran heille onnea. http://vb.kuopio.fi/seuraavaksiJP Palmunen

Niko Puumalainen

Kumpikin

Näyttelyn avasi Barsokevitsh- seuran puheenjohtaja Jussi Tuovinen


Hallitus, tuo työkalu ja toiminnan käsikassara,  järjestäytyi viime kokouksessaan, Tanja hoitaa erillishankkeitamme, Jan-Peter koulutusasioita, Jukka jäsenasioita ja Lauri jäsentoimintaa ja koulutusasioita. Hallituksen ulkopuolelta Katjan hoidossa ovat talousasiat. Allekirjoittanut säätää sitten siellä, missä tarvitaan. Ottakaa rohkeasti yhteyttä,  hallitus työskentelee seuran parhaaksi.

Studion varustusta on päivitetty. Studiolle hankittiin uusi, suuri kahdeksankulmainen valonhajotin. Halkaisijaltaan lähes kaksimetrisellä oktalla saadaan aikaiseksi varmasti pehmeää valoa. Ja tarpeeksi. Hankinnassa on vielä erilaisia värigeelejä valon värittämiseen, taustakangasteline ja uusi keskiharmaa taustavinyyli.

Studiolla on sattunut joitakin harmillisia särkymisiä ja sotkeentumisia. Ei siinä mitään, tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu. Mutta seuraavan kävijän studiosession  turvaamiseksi ilmoittakaa studiohengille (Kumpu & JPP) tapahtuneesta heti, niin saadaan asia korjattua.

Viikon kuluttua (22-24.11.2016)  menemme Iisalmelaisten ja siilinjärveläisten kanssa talvireissulle Kolille. Yksityiskohtia reissusta löytyy mm http://www.kuopionkameraseura.org/2016/01/paivitettya-tietoa-kolin-reissusta-22.html

Muuta toimintaa on tulossa mukavasti, järjestämme helmikuussa Digijärkkäri tutuksi- kurssin, virtuaalisen kuvakävelyn Tammimarkkinoille, tapahtumakuvausillan ja siihen kytkettyjä kuvausmahdollisuuksia, taivaankappaleiden kuvailua, studiosessioita ja muuta mukavaa toimintaa. Näistä tiedotetaan lisää asioiden tarkentuessa, osaan kun vaikuttaa säätila, toisiin kokoontumistila ja kolmansiin järjestäjän tila.

Kuvailtojen ja muiden tapahtumien osalta kokeilemme myös viikonloppujen iltoja, seuraava kuvailta järjestetään jo sopivana sunnuntaina iltapäivällä tai alkuillasta.

Viime sunnuntaina studiolle kokoontui kaikkiaan 15 ihmistä seuraamaan JPPalmusen demonstraation perusmuotokuvan perusvalaisusta, https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.993554147367914&type=1 ja https://www.facebook.com/events/555563461265768/

Osa tapahtumistamme syntyy kuin itsestään hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Asioista on sovittu yleensä Facebookin suljetussa ryhmässämme, mahdollisuuksien mukaan vistit on linkattu myös näille seuran sivuille ja avoimeen ryhmään. Tiedotuksen tehostamista ja monipuolistamista ajatellen työskentelemme seuran kotisivujen uudistamiseksi. 

No, nyt ulkona on kolmisenkymmentä astetta pakkasta (16.1.2016 klo 10 http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/kuopio). Laitan veden kiehumaan ja lähden kokeilemaan pakkasmaista omakuvaa kuukausikilpailuamme ajatellen.


Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti