maanantai 5. syyskuuta 2016

Loppukesän terveiset

Lomakausi meni kohisten ja loppukesä on ovella. Erilaiset harrastuksen käynnistyvät hiljaiselon jälkeen, niin myös Kameraseuran toiminta. Kuukausikilpailuiden perusteella ihmiset ivat kuvanneet ahkerasti ja viimeistelleet kuviaan ansiokkaasti. Kuukausikilpailuidemme taso on erittäin korkea. Tämä on mukava asia, mutta vielä mukavampi asia on se, kilpailuissamme on mukana ja menestyy suuri joukko eri ihmisiä.

Kuunneltuamme toiveita päädyimme kuvailtojen osalta ratkaisuun, jossa joka toinen kuukausi katselemme kuvia viikolla, yleensä tiistaisin. Joka toinen kuukausi vuorossa ovat sitten sunnuntai-illat. Seuraava kuvailta on ensi sunnuntaina, 11.9.2016 klo 17 Luolalla Puijonlaaksossa.

Syksyn toimintakalenteri on viimeistelyä vaille valmis. Se julkaistaan lähiaikoina. Listalla on paljon mukavaa tekemistä. Digifotomaraton palaa ohjelmistoon nykyaikaistettuna. Luvassa on kiperiä tehtäviä ja komeaa kunniaa! Lauantaina 1.10.2016 järjestetään minimaraton samaan aikaan kansainvälisen kuvakävelyn kanssa. Ohjeita ja lisätietoja tuonnempana.

Menetimme ehtivän ja pystyvän hallituksen jäsenemme muille aktiviteeteille ja kiireille. Hallitus päätti kutsua varsinaiseksi jäseneksi paikallisen Nuoret Valokuvaajat- yhdyshenkilön Eetu Purasen. Onnea Eetulle tässä tehtävässä.

Nuoret Valokuvaajat Local järjestää oman nuorten kuvakävelyn 17.9. Seuraa ilmoittelua ja lisätietoja NVK Local Kuopio- ryhmässä ja seuran sivuilla.

Juuri nyt on meneillään suomalaisten valokuvanäyttelyiden kiivain aika. Eilen päättyi liiton teemanäyttelyn töiden vastaanotto. Puolessa kuussa sulkeutuvat Finland Digital Cirquit, Nordic Cirquit ja Obsession of Light Vantaalla. Olemme jälleen mukana Finland Digital Cirquitin järjestäjinä. Olisi hieno nähdä suuri joukko kuopiolaisia kuvia tarjolla näyttelyyn!

Seuracup on Kameraseurojen liiton kilpailu seurajoukkueille. Uusittujen sääntöjen mukaan näyttelyssä kilvoitellaan vähintään kymmenhenkisin joukkuein. Kahdenkymmenen kuvan kokoelma toimitetaan liitolle ja myöhemmin kansainväliseen vertailuun FIAPille. Viime vuonna tulimme suomessa kakkosiksi ja World Cupissa olimme paras suomalaisseura. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Merja Martikainen kerää kokoelman kuvia, lisätietoja seuran sivuilla.

Kaikki tekemisemme tarvitsevat tekijöitä. Meillä on tehtäviä vapaana innokkaille kouluttajille, studiomestareille, järjestäjille, junailijoille ja hauskuuttajille. Jos haluatte päästä aitiopaikalle, ottakaa rohkeasti yhteyttä. Tehtävät ovat ihmisen kokoisia ja näköisiä, harrastamisen on tarkoitus olla hauskaa.

Juuri nyt eletään yökuvauksen kulta-aikaa. Erilaiset valoilmiöt taivaalla revontulineen ja tähdenlentoineen inspiroivat uusia ihmisiä yökuvauksen piiriin.   Ei kun kipin kapin pihalle. Juuri nyt (5.9 klo 19) näyttää siltä, että ensi yönä pohjoinen taivas leimuaa! Ilmoitelkaa seuran FB ryhmässä, jos olette lähdössä liikkeelle ja toivotte seuraa retkellenne.

Ja ensi sunnuntaina katsellaan kuvia.

PS, Satoi sitä elokuussakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti