sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Merja Martikainen, tiettävästi ensimmäinen kuopiolainen FIAP- tunnustuksen saanut naiskuvaaja

Kuopiolainen Merja Martikainen on tiettävästi ensimmäinen kuopiolainen FIAP- tunnustuksen saanut naiskuvaaja. Merja sai kansainvälisen valokuvaajajärjestön Federation International Photographique Artistique (FIAP)  ensimmäisen tason tunnustuksen Artistique FIAP (AFIAP). Arvonimen käyttöön saa oikeuden menestymällä kansainvälisissä valokuvanäyttelyissä riittävän hyvin.
Merja on ollut tekemisissä kuvataiteiden kanssa lähes koko ikänsä. Taikin maalaustaiteen opinnot ovat auttaneet myös muutama vuosi sitten alkaneen valokuvausharrastuksen kanssa. Sommittelu, värioppi ja kuvakerronta ovat samoja välineestä riippumatta. Merjan kuvissa onkin kaikissa mukana pieni kertomus.
Merjan valokuvausura alkoi luontokuvien parissa. Nopeasti mukaan tulivat muotokuvat studiossa ja studion ulkopuolella. Komposiittikuvien, useista osista koostuvien kuvateosten,  kautta kuviin tuli mukaan sadunomaisia kertomuksia.
Merjan työlle on ominaista huolellinen valmistautuminen. Jos mallille ei löydy sopivia varusteita, niin ne tehdään itse kokonaan tai stailataan olemassa olevia asuja ja asusteita. Usein käytetään myös ammattilaista tekemään mallille kuvausmeikki ja kampaus. Lisäksi tinkimätön huolellisuus ja viimeistely syventävät katselukokemusta.
Kuopion Kameraseura onnittelee uutta menestyjää ja toivottaa onnea ja kärsivällisyyttä matkalla kohti seuraavia tavoitteita. Samalla onnittelemme vielä kertaalleen Jarkko Tiirikaista ja Petri Damsténia heidän uusista arvonimistään.
Alla vielä Muutamia Merjan kuvia malliksi, lisää kuvia on hänen sivuillaan http://500px.com/merjamartikainen
Lisäys 3.10.2016: Illalla tulleen tiedon mukaan Merja sai kaksi palkintoa(kulta- ja hopeamitalit) Finland Digital Cirquit- kiertonäyttelyssä. Lisäksi yhtä lukuunottamatta kaikki hänen kuvansa hyväksyttiin näyttelyyn (19/20), ennennäkemätön tulos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti