torstai 24. marraskuuta 2016

Etsimessä - Puheenjohtajan terveiset

Tapahtui takavuosina: Joulukuussa, lumisateisena iltana VBKeskuksen takahuoneessa paloi himmeä kattovalo valaisten juuri ja juuri pyöreän pöydän. Valon ja varjon rajalla istui  neljä vanhaa miestä hiljaisina, päät riipuksissa. Yksittäiset väsyneet lauseet koskivat Kameraseuran toimintaa. Yhtäkkiä huoneen täytti valo, läsnäolijat ryhdistäytyivät ja iloinen puheensorina kaikui Kuninkaankadulle saakka. Digitalisaatio ! Läsnäolijat olivat valaistuneet- periksi emme anna. Yhteinen ymmärrys oli kuin historiankirjoista – soittajia emme ole, kirjailijoita meistä ei tule, olkaamme siis valokuvaajia.

Seuran toiminta alkoi vilkastua. Mukaan tuli uusia jäseniä ja aktiivisia tekijöitä. Järjestimme piirinäyttelyitä, Digifotomaratoneja, peruskoulutusta, kummittelua, liiton vuosinäyttelyn ja saimme vuoden kameraseuran tittelin vuonna 2014.  Kuvaajamme liikkuivat maailman johtavien lehtikuvaajien rinnalla urheilukilpailuissa ja erilaisissa tapahtumissa. Seurallemme ominainen tarinoita kertova kuvaustyyli syntyi, studiota varustettiin ja menimme vahvasti eteenpäin.

Onneksi emme antaneet periksi. Matkan varrella olemme saaneet osaksemme luottamusta, menestystä ja tunnustusta. Vuosinäyttelyn järjestäminen, vuoden kameraseura ja hyvä menestys joukkueena Seuracup’issa. Kolmanneksi viimeinen, puoliväli, kakkonen ja nyt voitto! Tämä ei voi olla yksinomaa sattumaa, pitkäjänteisellä työllä on vaikutuksensa. 

Toiminta on ollut aktiivisten ihmisten tekemään ja aktiivisten ihmisten näköistä. Aktiivisesti toimivien ihmisten joukko on vaihtunut matkan varrella moneen kertaan.  Tällä hetkellä aktiiviset ihmisemme ovat innostuneet näyttelyistä, näyttelykuvaamisesta, erilaisista tiiviistä  kuvausprojekteista ja studiokuvaamisesta kouluttamisesta ja opastamisesta kunnossapitoa unohtamatta.

Voimme järjestää erilaista toimintaa mielin määrin. Taloudelliset resurssimme ovat kunnossa, olemmehan oppineet elämään vaatimattomasti. Seuran hallitus luo mielellään edellytyksiä erilaiselle toiminnalle, mutta sen tehtäviin ei kuulu eikä se pysty toteuttamaan. Toteutus tulee jäsenkunnasta. Ajatuksen syntyessä pikku tapahtumista on paras ottaa yhteys resurssit turvaavaan hallitukseen. Sitten ollaankin jo savolaisprojektissa, siinä aloittamista vaille valmiissa.


Vajaan  kolmen viikon kuluttua, 14.12.2016 klo 19 järjestetään seuran syyskokous. Syyskokouksen sääntömääräiset asiat liittyvät ensi vuoden toiminnan turvaamiseen niin resurssien kuin vastuunkantajienkin puolesta. Tarvitsemme hallitukseen yhden tai kaksi uutta ihmistä viemään asioitamme eteenpäin. Tulkaa mukaan vaikuttamaan!

Terv
MuP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti