sunnuntai 12. helmikuuta 2017

KKS:n studio 2017 / Studiomestarin mietteitä

Moro kaikki seuralaiset.


Viimeisen vuoden aikana KKS:n studio on kokenut isompaa ja pienempää muutosta, ja isoimmat muutokset ovat vasta tulossa kun muutamme uusiin isompiin tiloihin. Ja nyt studiosta vastaa 2 henkilöä, minä ja Juha Saastamoinen.


Ikävä kyllä kaikki tapahtumat eivät ole iloisia, käyttösäännöt ja aikuisten käyttäytymismallit ovat unohtuneet joten pieni kertaus on nyt paikallaan.

  • Ensimmäinen ja isoin asia on ajanvaraus. Olemme poistaneet kaikilta niiltä jotka ovat maksaneet studiomaksun v. 2016 puolella tai aiemmin varausoikeudet studioon kokonaan pois (pl. joulukuussa 2016 maksaneet.) Varausoikeuden saa kun maksaa v. 2017 jäsen- ja studiomaksun (yht. 55e.)
  • Toinen asia on laitteiden käyttö. Nyt viimeisimpänä tapauksena studiosalaman suojakuuppa on laitettu kuuman valaisimen päälle jonka johdosta suoja on sulanut kiinni valaisimeen.
  • Kolmas asia on, että viimeisen vuoden aikana studiolle hankittu valkea vinyylitausta on mennyt epäsiistiksi kun sitä ei ole viitsitty pyyhkiä kostealla puhtaaksi käytön jälkeen. Samoin, pariin taustakankaaseen on tullut läikkiä öljystä/rasvasta.
  • Neljäs asia on studiolla olevien valonmuokkaimien ja jalustojen käyttö. Sen lisäksi että studiolta on hävinnyt tavaraa, on siellä olevia tavaroita käsitelty huolimattomasti / kovakouraisesti ja onnistuttu kolhimaan ja rikkomaan niitä
Se, mikä näille kaikille vaihngoille on yhteistä on se, ettei tekijää tunnu löytyvän EIKÄ HÄN ILMOITA VAHINGOISTA. Asiat ovat tulleet esille vasta jälkikäteen.


Tämän takia teemme kevään aikana pari muutosta asiaan.
  1. Jokainen studion käyttäjä täyttää erillisen listan ennen ja jälkeen studion käytön, johon listataan studion tila, rikkoutuneet tavarat ja yleinen siisteys. Lista toimitetaan minulle ja/tai toiselle studiomestarille Juhalle. Näin alamme seuraamaan kuka studiolla käy ja velvoitetaan ilmoittamaan oman havainnot välittömästi. Ilmoitukset täytetään paperille jonka pohjalta käydään netissä täyttämässä sähköinen lomake.
  2. Vanhat avaimet kerätään pois ja lukot vaihdetaan. Tämän jälkeen avainten haltijat mietitään uudestaan.
  3. Uudet studion käyttäjät käyvät ensimmäisellä kerralla tutustumassa studion käyttöön jonkun kokeneemman kuvaajan johdolla ja käyvät perusasiat läpi yhdessä.
Näillä aloitetaan, seurataan miten studion käyttö jatkossa toimii ja keksitään uusia tapoja seurata käyttöä mikäli rikkoontumisia tulee edelleen esille.

Vahinkoja sattuu, niille ei voi mitään mutta se on heti seuraavalta kuvaajalta pois jos vahinkoa ei ilmoiteta. Vahingot voi ilmoittaa vielä toistaiseksi sähköpostilla osoitteeseen kari (a) kumpulainen eu tai juha.saastamoinen (a) dnainternet net.


Loppuun vielä muistutus pimiön puolelta joka on helppo soveltaa myös studioon: Siisti pimiö merkitsee parempia kuvia, siivoa siis jälkesi.

Näistäkin asioista huolimatta, hyvää kevään odotusta 2017.


.Kumpu / Studiomestari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti