sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Syyskokous 17.11.2017

Kuopion Kameraseura r.y:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin perjantaina 17.11.2017 Puijonlaakson toimitiloissa. Paikalla oli runsaslukuinen joukko jäseniämme tekemässä päätöksiä tulevaa toimintavuotta varten. Ennen kokouksen alkua jaettiin karussa, mutta tunteikkaassa tilaisuudessa Suomen Kameraseurojen liiton hopeiset ansiomerkit Juha Saastamoiselle ja Olli Westmanille heidän ratkaisevasta panoksestaan studion rakennusprojektin yhteydessä. Aplodit jaettiin lisäksi Merja Martikaiselle ja Petri Damstenille heidän pohjoismaisista arvonimistään. Tämä Kuopio-MuuSuomi-MuutPohjoismaat- mittelö päättyi tasapeliin 2-2-2.
Heikki Teittisen ja Juha-Pekka Paanasen kertomusta luontokuvausharrastuksestaan ei pidä unohtaa.
Juha-Pekka voitti Suomen Luontokuvakilpailun 2016. Hän kertoi mukavan tarninan siitä, mihin hän joutui kuvansa kanssa vuoden aikana - juhlagaalaan, näyttelyihin, omaan näyttelyyn, Enontekiön kunnanjohtajan työhuoneeseen ja loppuviimeeksi Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle. http://www.vuodenluontokuva.fi/vlk/vuodenluontokuva2016.
Heikin kuvat ovat hieno kattaus vaeltajan juhlaa pohjoisen erämaissa ja merenkulkijan arkea eri puolilla maailmaa. Laivan takamastosta otettu kuva täysillä valoilla jäissä kulkevan laivan laivan ryskämisestä revontulten valaistessa maisemaa jäi elävästi mieleen.
Kokouksessa käytiin läpi toiminnan kannalta oleellisia asioita, toimintasuunnitelmaa ja talousarviota.
Henkilövalinnat tehtiin sopuisasti. Puheenjohtajana jatkaa Petteri Mussalo, hallituksen jäseninä Tero Lähdesmäki, Krista Nurmi, Eetu Pursiainen ja Kari Vartiainen. Varajäseninä toimivat Jukka Hartikainen,  Katja Kantanen, Lauri Koponen ja Kari Kumpulainen.
Toiminta jatkuu pääpiirteissaan samanlaiella hyvällä sykkeellä kuin nytkin - koulutusta, popupkoulutusta, kuvausretkiä ja yhteistä touhuamista näyttelytoimintaa unohtamatta. Järjestämme oman kansainvälisen näyttelyn keväällä 2018. Sarjat ovat Fine Atr, muotokuva ja huumori. Kansainvälisten kattojärjestöjen FIAP, PSA ja NFFF sekä oman kansallisen liittomme suojelemassa näyttelyssä toimivat tuomareina Tiina Haring, Petri Damstén ja Marc Sabat.
Talousarvio perustuu olettamuksille, että vuokramme säilyy ennallaan, jäsenmäärämme säilyy ennallaan, jäsenmaksumme on 30 euroa, studion varausmaksusysteemi päivitetään ja digijärkkäri tutuksi- kursseja järjestetään.
Studion varausmaksun muutoksella koetetaan saada studion käyttöaste korkeammaksi. Samalla kerätään varallisuutta studion välineistön korjauksiin, ylläpitoon ja kehittämiseen. Studion varausmaksut kerätään 1.1.2018 alkaen niin, että
- Säännöllinen 30 euron kuukausimaksu ympäri vuoden mahdollistaa vapaan studion käyttöoikeuden
- Satunnainen seuramme t jäsen maksaa studion varauksesta 20 euroa
- Jonkin toisen seuran jäsen 30 euroa
- Ulkopuolinen 50 euroa    
Porsaanreikien tukkiminen on jo alkanut: Varaukset aina yhteisen varauskalenterin kautta, käyttökoulutus pitää olla käytynä, kuvauskertaraportti toimitetaan studiomestareille sovitulla tavalla,  kuvauskerta on kohtuullisen pituinen.  Kaikki samanaikaisesti kuvaamassa olevat maksavat maksun oman kategoriansa mukaisesti, ei niin että yksi maksaa ja muut tulevat siivellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti