lauantai 22. joulukuuta 2018

Hyvää ja rauhallista joulua sekä kuvauksellista uutta vuotta 2019

Ennen hiljentymistä joulun viettoon kukin tapojensa ja perinteidensä mukaisesti on tapana tarkastella mennyttä vuotta ja vuoden aikaisia tapahtumia. Pian päättyvä vuosi on ollut seuramme toiminnassa poikkeuksellinen. 

Kuopio Photo International

Järjestimme ensimmäisen oman kansainvälisen näyttelyn. Suuri askel kannatti ottaa, saamamme palaute sekä teemoista, kuvavalinnoista että luettelosta oli erinomaista. Seuraava näyttely järjestetään 2019 meille sopivaan aikaan. Vuoden 2018 keväinen ajankohta täyttyi muiden suomalaisten näyttelyjärjestäjien toimesta. 

Koulutuksesta

Olemme kouluttaneet koko joukon uusia harrastajia valokuvauksen pariin. Digijärkkäri tutuksi- kurssi antaa erinomaiset valmiudet lähteä kehittämään harrastusta omaksi tuntuvaan suuntaan. Joku alkaa keskittyä luontokuviin, toinen perhe-elämän dokumentointiin ja kolmas taidekuvaukseen. 

Kuvailloista

Kuvaajien kuvallinen ilmaisu on kehittynyt kuukausikilpailujen ja kuvailtojen myötä. Täsmäpalaute ja pienet tehtävät vievät kuvaamista eteenpäin niin teknisenä kuin ilmailullisena suorituksena.

Näyttelytouhuista

Kuvaajamme ovat innostuneet kansainvälisistä näyttelyistä siinä määrin, että saimme joukkoomme uusia arvonimen haltijoita ja uusien arvonimien haltijoita suuren joukon. Uusia arvonimen haltijoita ovat Krista Nurmi, Kari Kumpulainen, Juha Saastamoinen ja Marc Sabat. Petri Damstén päivitti arvonimensä korkealle EFIAP/Silver- tasolle.
Kuvaajiemme näyttelymenestys on ollut melkoinen. Kukin näyttelykuvaajista on palkittu kansainvälisillä kentillä useita kertoja. Merja Martikainen voitti keväällä pohjoismaiden mestaruuden pohjoismaisen liiton suojelemassa mestaruuskilpailussa. Ehkä harvinaisimman palkinnon sai Juha Saastamoinen FIAPin Cup For World Clubs kilpailusta. Tässä maailmanlaajuisessa kilpailussa mukana oli lähes 200 seuraa ympäri maailman. Sijoituimme kokonaiskilpailussa sijalle 32, joka lienee tunnetun historian paras suomalaissijoitus. 
Juhlimme menestystämme pienimuotoisessa glögitilaisuudessa 19.12.2018 VBKEskuksella. Mukana oli parisenkymmentä jäsentämme, ystäväämme ja tukijaamme. Myös uusin jäsenemme, andorralaisvahvistuksemme Gil Rossell Duchamps oli paikalla. Hän lupasi juhlien tuoksinnassa järjestää kesäkuun alussa makrokuvauskurssin Kuopiossa. 
Voitimme samalla kokoelmalla kotimaisen kilpailun kolmannen kerran peräkkäin. Tämä ei voi olla sattumaa.
Torstaina 10.1.2018 kerrotaan kaikille innokkaille perusasioita näyttelytouhuista. Miten ja millä osallistua, miten valmistautua, mihin osallistua ja miten saada tukea osallistumiseen. Kokeneet kuvaajat kertovat kokemuksistaan ja kommelluksistaan harrastuksen eri vaiheista.

Studiosta

Studiota on käytetty innokkaasti koko vuoden ajan. Siellä on kuvattu lapsenlapsen 1-vuotissyntymäpäiväkuvista vakaviin taidekuviin. Studio on hyvässä kunnossa ja hyvin varustettu ja enemmänkin kuvaajia mahtuisi mukaan sen käyttöön. 

Pimiöstä

Olemme vuokranneet lisätilaa Puijonlaaksosta pimiötä varten. Pimiö rakennetaan vanhaan paikkaan lähiviikkoina ja -kuukausina.

Instagram- koulutusta

Laura Puntila ohjaa valokuvaajia hyödyntämään Instagramia – miten se kannattaa valjastaa juuri valokuvaajan käyttöön. Laura on kouluttanut menestyksellisesti erilaisia yhteisöjä ja yrityksiä sosiaalisen median ympärillä useamman vuoden ajan. Kurssin hinta on jäsenillemme 15 euroa. Kurssille mahtuu korkeintaan 10 henkeä. Kurssin pitopaikka ilmoitetaan myöhemmin. Mukaan tarvitaan oma kone/tabletti. Ilmoittautumiset mup@iki.fi6.1.2018 klo 20 mennessä.

WWW- sivuista

WWW- sivumme kaipaavat uusintaa. Luuranko kokonaisuudesta on olemassa (https://kkswebdraft.wordpress.com), mutta viimeistely ja käyttöönotto puuttuvat. Etsimme innokasta, tunnollista ja luovaa tekijää saattamaan työn päätökseen. Yhteydenotot mup@iki.fi.

Myytävänä 

Keijo Savolainen myy filmikameraansa oheisvälineineen
Nikon Nikkormat FT2:
  - runko & 50-putki, musta metalli
  - Nikon- zoom 75-150 mm 1:35
  - Starblitz-2500BTZ- salamalaite
  - musta kovakuorilaukku + avain
T Keijo Savolainen
0465399041
Hintapyyntö n. 200 €, tinkien hieman alle

Tulevaa ohjelmaa

8.1.2019 klo 18                      Vuoden 2019 ensimmäinen kuvailta Puijonlaaksossa
10.1.2019 klo 18                   Näyttelytouhuista – miten osallistua, milloin seuraava mahdollisuus, mihin osallistua, millaisilla kuvilla osallistua, miten seura tukee, mukana koko joukko kokeneita kuvaajiamme.
13.1.2019 klo 15-17             Instagram valokuvaajan käyttöön, osa 1, kouluttajana Laura Puntila
15.1.2019 klo 18-20.30          Vuoden ensimmäisen Digijärkkäri tutuksi- kurssin 1 osa Puijonlaaksossa
20.1.2019 klo 15-17             Instagram valokuvaajan käyttöön, osa 2, kouluttajana Laura Puntila
22.1.2019 klo 18-20.30          Vuoden ensimmäisen Digijärkkäri tutuksi- kurssin 2 osa
29.1.2019 klo 18-20.30          Vuoden ensimmäisen Digijärkkäri tutuksi- kurssin 3. osa
2.2.2019 klo 10-14                 Vuoden ensimmäisen Digijärkkäri tutuksi- kurssin 4. osa
su 3.2.2019 klo 15-17          Instagram valokuvaajan käyttöön, osa 3, kouluttajana Laura Puntila

Hyvää ja rauhallista joulua ja kuvauksellista vuotta 2019
Kuopion Kameraseura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti