lauantai 2. maaliskuuta 2019

Seurakirje 03-2019

Short summary in English at the end of the message

Vuosinäyttely

No jopas sattui. Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttelyssä valittiin meidän seuramme, Kuopion Kameraseura, menestyksekkäimmäksi seuraksi. Tuomaristo kiinnitti huomiota tasalaatuisuuteen, kuvien jakautumiseen useille kuvaajille sekä vedosten määrää ja laatuun. 
”Tasalaatuisia ja erittäin korkeatasoisia valokuvia, joiden hyväksynnät olivat jakautuneet muita kärkiehdokkaita tasaisemmin usealle eri kuvaajalle. Myös hyväksyttyjen ja taidokkaasti tulostettujen vedosten määrä (63%) suhteessa kaikkiin hyväksyttyihin teoksiin, teki raatiin vaikutuksen. Vaikka hyväksyntöjen kokonaismäärässä seura olikin vasta kolmantena Turun Kameroiden ja Oulaisten Valovoiman jälkeen, niin raati halusi painottaa hyväksyntöjen tasaisempaa jakautumista ja kuvien taiteellista tasoa enemmän kuin puhtaasti hyväksyntöihin pohjautuvaa matemaattista tilastoa.”
Olisi hienoa, jos näyttelyihin osallistuva joukkomme kasvaisi ja laajentuisi. Valmistautuminen näyttelyihin, osallistuminen niihin ja erityisesti tulosten jännittäminen ja tutkiminen on hyvin opettavasta. Kokeneet näyttelykuvaajat neuvovat ja opastavat hyvin mielellään vasta-alkajia. Koetamme tiedottaa tapahtumista kaikilla mahdollisilla kolmella kanavalla, joten seuraa sähköpostiasi ja ilmoittelua ! 
Ai niin. Ei tuo onnistumisemme aivan sattumaa ole, Edellisen kerran meidät palkittiin teemanäyttelyn menestyksellisimpänä seurana vuonna 2015,

Kuvailta 

Ensi viikko on hiihtolomaviikko. Siirretään kuukauden kuvailta seuraavalle viikolle ja pidetään se 12.3.2019 klo 18 Puijonlaaksossa. Juodaan samalla mitalikahvit Kuopion Kameraseuran ja Puijon Hiihtoseuran kunniaksi.
Näemme diakuvia nyt niin ajankohtaisesta Kashmirin laaksosta Intian ja Pakistanin rajalta. Jäsenemme työskenteli siellä parikymmentä vuotta sitten ja kuvasi luontoa, maisemia ja ihmisiä. Ja jos aikaa jää, niin katsellaan muitakin kuvia, mahdollisesti sieltä samalta suunnalta.

Tehtyjä hommia


Kuva - JP Korpi-Vartiainen


Jäsenemme ja kuvaajamme Tua Nikola, Juha Saastamoinen, Mikko Liukko, JP Korpi-Vartiainen ja Tero Lähdesmäki olivat viikko sitten kuvaamassa historian ensimmäisiä poliisien, palomiesten ja ensihoitajien yhteisiä talvikisoja, European Winter Gamesia. Lajeina olivat hiihto, luistelu ja jääkiekko.
Kuvia tapahtumista löytyy täältä: https://terolah.1g.fi/kuvat/European+Winter+Games+2019/

Kokemus : Pitkä valotus studiossa

Kuva- MuP

Meitä osallistui neljä Alias- studion ja Markus Aspegrenin ’pitkä valotus studiossa’- kurssille. Malli, tällä kertaa Kiki Saastamoinen, valaistiin jatkuvalla valolla ja liike pysäytettiin useamman kerran salamavalolla. Näin yhden valotuksen muotokuvaan saatiin unenomaisuutta, satua ja taikaa. Hyviä trikkejä omissa projekteissa toteutettavaksi.
Aliaksen lyhytkurssit ovat tehokkaita, suosittelen lämpimästi.  


Kevään ohjelmaa

Kevään ohjelma muodostuu tekijöiden mukaan. Toiveita on ollut studiokuvaamisesta, teräsvillan poltosta ja monesta muusta aktiviteetista. Ideoita saa esittää vapaasti ja niitä pitää toteuttaa rohkeasti yhdessä muiden seuralaistemme kanssa. Muistattehan, että

Summary in english

Association of Finnish Camera Clubs, AFCC, organized twice a year national exhibition and competition. This year our club was selected as the most successful club in the exhibition. Jury reasoned the selection with high quality images at both artistical but also technical perspective, good acceptance rate for our members as well big amount of high quality prints.

Our member were photographing the first European winter games for firemen, paramedics and police forces. Pictures are available at https://terolah.1g.fi/kuvat/European+Winter+Games+2019/
Next club meeting will be at 12.3.2019 because the winter holiday season. Then we will see projected images from Kashmir valley since 20 years ago.
Remember, sharing is caring
Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti