tiistai 17. joulukuuta 2019

KKS:n jäsenkirje joulukuuu 2019

Kuopion Kameranseuran vuosikokous pidettiin viime torstaina. Jäseniä oli paikalla runsaasti, yli 20, ja keskustelua seuran toiminnan kehittämisestä riitti lähes kahdeksi tunniksi. Tämä jäsenkirje on nyt pitkänpuoleinen, sillä esittelen tässä keskeisimmät vuosikokouksen linjaukset tulevasta toiminnasta:

Uusien näyttelykuvaajien aktivoiminen

Kameraseurallahan on ollut erinomaisia tuloksia jäsentensä osallistumisesta näyttelytoimintaan. Mutta jäsenissä on varmaan useitakin, jotka ovat joskus ajatelleet lähettää kuviaan näyttelyihin, mutta eivät ole uskaltautuneet ottamaan ensimmäistä askelta. Seura pyrkii nyt alentamaan kynnystä näyttelyihin osallistumista. Aktiivisten näyttelykuvaajien ohjausta ja kokemusta pyritään käyttämään tässä hyväksi. Ensimmäinen etappi olisi Kameraseurojen liito vuosinäyttely 2020. Kuvien lähetysaika sinne päättyy 31.1.2020. Olisiko sinunkin aika miettiä, mitä kuvia voisit lähettää kisaan? 
Näyttelyasiaa käsitellään tammikuun kuvaillassa tiistaina 7.tammikuuta. Nuorten kuvaajien kannattaa huomioida, että seura maksaa alle 29 -vuotiaiden osallistumismaksuja.

Tutustu studioon -kurssit

Jäsenten kynnystä aloittaa studiokuvaaminen pyritään laskemaan koulutuksen avulla. Jo alkuvuodesta järjestetään kolmiosainen Tutustu studioon -kurssi. Kurssi olisi siis tarkoitettu henkilöille jotka kiinnostuneet studiokuvaamisesta, mutta oma rohkeus ei vielä riitä lähteä yksin kokeilemaan. Kurssi-iltoja olisi kolme, joiden aikana tehdään konkreettista kuvausharjoitusta, valaisua ja studion valoilla kuvaamista, käsitellään studion varaamista jne. Kurssin käyneet saisivat tavallaan studiokuvauksen ajokortin, eli heille tulisi oikeus varata seuran studiota itsenäiseen kuvaukseen. Tästä kurssista tulee lähiaikoina tarkempaa tietoa.

Kuukauden kuvailtojen kehittäminen

Kuukauden kuvailloista käytiin vuosikokouksessa monipuolinen keskustelu. Muutamia konkreettisia asioita, joita aletaan tekemään iltojen kehittämiseksi. 
- kuvaillat laitetaan kalenteriin useammaksi kuukaudeksi etukäteen. Pääsääntöisesti kuvailta pidetään aina kuukauden kuvakilpailun äänestyksen päättymistiistaina. Eli seuraavat kuvaillat olisivat 7. tammikuuta, 4. helmikuuta ja 10. maaliskuuta
- kuvailtojen vetäjät vaihtelevat. Vetäjiksi iltoihin pyydetään kokeneita näyttelykuvaajia, jolloin heidän osaamisensa ja arviointitaitonsa tulisivat jäsenten käyttöön. Lisäksi kuvailloissa katsotaan ja kommentoidaan kisakuvien lisäksi jäsenten tuomia kuvia, vaikkapa uusia studiokuviakin. Ajankohtaisia asioita voidaan sisällyttää myös kuvailtoihin, kuten esimerkiksi näyttelykuvauksiin valmistautuminen.

Seuran nettisivujen uudistaminen

Kokouksessa päätettiin seuran nettisivujen uudistamisesta nopealla aikataululla. Kokous asetti myös työryhmän hoitamaan tämän asian kuntoon. Työryhmä on aloittanut työskentelynsä

Kouluttajarekry 

Peruskurssien kouluttajaryhmä kaipaa vahvistusta, tule mukaan, hengailemaan, seuraamaan ja osallistumaan, yhteydenotot Teroon

Seuran jäsenmaksu 2020

Seuran jäsenmaksua korotettiin viidellä eurolla. Jäsenmaksu on siis ensi vuonna 35 euroa. Jäsenmaksun maksaminen: 15.2.2020 mennessä tilille  FI93 5600 0520 4314 80 – OKOYFIHH

Hallituksen jäsenet:

Hallituksessa tapahtui sen verran muutoksia, että Tua Nikula nousi hallitukseen Krista Nurmen tilalle, ja Krista siirtyi varajäseneksi Katja Kantasen tilalle. Hallituksen jäsenet ovat siis:

Puheenjohtaja 
Petteri Mussalo

Hallituksen varsinaiset jäsenet
Kari Kumpulainen, studiovastaava, pimiövastaava
Eetu Puranen, nuorisovastaava
Tua Nikola
Tero Lähdesmäki, koulutusvastaava

Hallituksen varajäsenet
Lauri Koponen
Krista Nurmi
Tero Räsänen
Jukka Hartikainen

Tua Nikolan valitsemisella hallitukseen halutaan lisätä voimia nuorisotyöhön.

Hallituksen ulkopuoliseksi tiedotusvastaavaksi valittiin Seppo Hinkula, jolla on läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksissa.

Kuvakilpailun tulokset ja vuoden kuva

Vuoden 2019 Vuoden kuvaaja on Veini Suuronen.
Vuoden kuvan 2019 'Freedom' otti Marc Sabat

Joulukuun ja koko vuoden tulokset: http://petridamsten.com/kks/=2019-12.html

Vuoden kuva -kisan tulokset: http://petridamsten.com/kks/=2019.html

Hyvää Joulun aikaa!!
Petteri Mussalo

JK: Savon Sanomien uutinen Vuoden kuvaaja ja kuva -uutisoinnista:


Jäsenkirjeen teknisestä lähettämisestä vastasi
Seppo Hinkula, tiedotusvastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti