perjantai 15. toukokuuta 2020

Kuopion kameraseuralle voitot Pohjoismaisesta valokuvamestaruuskisasta

Marc Sabat, Lion heart

Pohjoismaisen valokuvamestaruuskilpailun tulokset julkaistiin puoliltapäivin. Kuopion kameraseuran osalta tulos on häkellyttävä:

Niin väri- kuin mv-kuvienkin sarjan voitti Marc Sabat Kuopion kameraseurasta. Lisäksi tämä oli ensimmäinen kerta, että sama kuvaaja voittaa molemmat sarjat samana vuonna.

Mutta ei tässä kaikki. Pohjoismaiden parhaaksi valokuvaseuraksi selvisi Kuopion kameraseura! Tämä oli nyt ensimmäinen vuosi, kun tämä seuramestaruus oli jaossa. Mestaruutta ratkaistaessa laskettiin yhteen kunkin seuran kymmenen eniten pisteitä saaneitten kuvien pisteet.

Marcin voittajakuvat:
Värikuva: ’Lion heart’, mallina Linda Bosire
Mv-kuva: ’Gravity’, mallina Selma Ontonen

Puheenjohtajamme Petteri Mussalo totesi kuultuaan seuran menestyksestä kilpailussa, että osaamisen jakaminen on merkityksellistä. ”Meille on ominaista osaamisen jakaminen. edistyneet harrastajat ja ammattilaiset kouluttavat ja etsivät jatkuvasti uusia tapoja auttaa uusia kuvaajia niin teknisessä toteutuksessa kuin visuaalisessa ilmaisussakin. Samoin toimivat harrastajat. Omasta osaamisesta ei olla mustasukkaisia, vaan toisia tuetaan ja heidän menestyksestään iloitaan vilpittömästi. Kuvaajiemme omien töiden skaala on laaja. Perinteinen luontokuvaus, tapahtumakuvaus, muotokuvaus ja konseptuaalinen taidevalokuvaus pitkälle vietyine jälkikäsittelyineen ovat jäsentemme ominta aluetta. Koulutamme, teemme yhdessä, suunnittelemme ja touhuamme. Retkeilemme ja osallistumme, vaikutamme ja autamme.”

Valitettavasti emme pysty kokoontumaan torille tai edes luolalle juhlimaan yhdessä näitä voittoja. Mutta parhaiten me voimme juhlia tätä ottamalla kamerat esiin ja kiikaroimalla maailmaa niiden linssien läpi. Sitä voimme tehdä koronasta riippumatta!

Kuvauksellista kevättä!!


Marc Sabat, Gravity

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti