torstai 3. syyskuuta 2020

JÄSENKIRJE 2020-09-03

Kesä alkaa olemaan takana ja syksy koittanut. Paluuta normaaliin on tapahtunut sen verran, että ensimmäiset kameraseuran koulutukset on pidetty, uusia järjestetään ja kuvaillat aloitetaan taas tauon jälkeen.

Kuukauden kuvakisa ja kuvailta


Kuukauden kuvakisan aihe on kesäinen, eli ’Kukat’. Kisan kuvat on ladattava ensi lauantaihin 5.9. klo 12 mennessä ja äänestysaikaa on sitten tiistaihin 8.9. klo 14 asti.

Tiistaina 8.9. kuvailta alkaen kello 18.00 studiolla muistaen turvavälit.

Käsisalama-valokuvauskurssi (Kurssi on nyt TÄYNNÄ)


Käsisalama-valokuvauskurssi järjestetään 23. syyskuuta klo 17.30-21

Haluaisitko oppia kuvaamaan hankkimallasi käsisalamalla, mutta et tiedä miten sitä käytetään oikein tai et saa sitä toimimaan ollenkaan? Tällä kurssilla perehdytään käsisalaman käytön periaatteisiin sekä valon luonteeseen. Kurssilla harjoitellaan miljöön vallitsevan valon ja salaman yhteiskäyttöä sisätiloissa ja ulkona.

Kurssimaksu 10€/henkilö, maksetaan käteisellä paikan päällä

Kurssille otetaan mukaan max 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssi on VAIN seuran jäsenille.

Kurssipaikkana on kameraseuran digiluola (Sammakkolammentie 12) ja sen lähiympäristö. Karttaan tästä linkistä.

Kurssin vetäjänä toimii: 
valokuvaaja Marko Paakkanen

IG: @valokuvaaja_marko
FB: Valokuvaaja Marko Paakkanen

Ota kurssille mukaan oma käsisalamalaitteistosi (käsisalama(t), mahdolliset jalustat ja muut salaman lisävarusteet)

Ilmoittautumiset 20.9.2020 mennessä Merjalle: merja.martikainen33 (at) gmail.com .

Tähän väliin muistutus Koronan varalta, koskien niin kuvailtaa, tulevia koulutuksia kuin studion käyttöä muutenkin: Luolalle ei tulla jos on vähänkään mitään flunssan oireita (tai miks ei Koronankin..) ja vatsan väänteitä. Kun studiolle tullaan niin kädet pestään ennen luolan sisätiloihin siirtymistä, käytetään myös käsidesiä (ja kasvomaskia tilanteen mukaan). Luolalta löytyy käsidesiä.

Muhkeat rahapalkinnon tarjolla myös kameraseurojen kuvaajille Fotofinladiassakuvat ladattava jo perjantaina 4.9.!


Kuvien lataus Fotofinlandia-kilpailuun loppuu perjantaina 4.9. Voittaja saa 10 000€ rahapalkinnon, muut sarjavoittajat saavat 3000€, toiselle sijalle sijoittuneet 2000€ ja kolmannelle sijalle sijoittuneet 1000€.

Fotofinlandia koostuu seitsemästä kategoriasta: mainoskuva, taidekuva, kuvituskuva / digitaalinen taide, luontokuva, muotokuva, lehtikuva sekä portfoliosarja.

Kilpailutyöt ladataan digitaalisina tiedostoina jpeg-muodossa, kuvan pitkän sivun pikselimäärä 2000 pikseliä. Myös diat ja vedokset toimitetaan vain digitoituina.

Osallistumismaksu sarjoihin 1-6 on Finnfoton jäsenjärjestöjen jäsenille 30 €. Portfoliosarjaan 60€. Jäsenyys tarkistetaan.

Lataa kilpailukuvasi 24.8.2020 klo 08:00 – 4.9.2020 klo 16:00 http://kilpailu.fotofinlandia.fi.


Kertauksena: SkSL:n teemanäyttely VOIMA – latausaikaa 20.9. asti.


Suomen Kameraseurojen Liiton tämänvuotisen teemanäyttlyn teema on VOIMA. Kuvien lataus on avattu, ja kuvia voi näyttelyyn ladata 20. syykuuta asti. Osallistumismaksu on yli 29 vuotiailta 4 euroa / teos, nuoremmilta 2 euroa / teos.

Nuoret huomio: SKsL maksaa osallistumismaksun jokaisen seuran kymmenen nuoren osallistujan puolesta. Jos olet alle 29 vuotias ja osallistut näyttelyyn, niin ilmoita asiasta Petterille mup (at) iki.fi. Muuten toimi ohjeiden mukaan, mutta jätä maksut maksamatta.

Teemanäyttelyn osallistumisohjeet löytyvät tästä linkistä:

http://www2.sksl.fi/vuosi-ja-teemanayttelyt/vuosinayttely-2020-oulaisissa/

Syksy siis koittaa ja värikkäät syysmaisemat tulevat kuvattaviksi. Lisäksi pimenevät illat, revontulet sekä linnunrata voivat jälleen tarjota kuvausmahdollisuuksia. Ehkä voitaisiin joku ilta lähteä porukalla harjoittelemaan näitä lähes ex-tempore, kun on tiedossa kuvuaksellinen ilta, selkeä taivas tai revontulivaroitus.

Kuvauksellista syksyn alkua itsekullekin. Naatitaan harrastuksestamme!

- Seppo Hinkula 
tiedotusvastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti