Digifotomaraton Arkisto- edullisempi hinta ennakkoilmoittautujille! 

Ennakkoilmoittautuminen kisaan on tehtävä 25.8.2013 klo 23.59 mennessä. Myös ennakkoilmoittautumista koskeva osallistumismaksu tulee olla maksettu samaan ajankohtaan mennessä Kuopion Kameraseura ry:n pankkitilille FI93 5600 0520 4314 80 – OKOYFIHH. 

* * * 

Mediatiedote 16.8.2013/J-P Korpi-Vartiainen

Kesän kuumin kuvakisa 
DIGIFOTOMARATON 2013 
haastaa erityisesti aloittelevat valokuvaajat 

Kuopion Kameraseura ry järjestää kesän kuumimman kuvakisan, Digifotomaratonin jo 16. kerran pe 30.8. – la 31.8.2013 kahtena eri kilpailuna. Tänä vuonna mainetta ja kunniaa tavoitellaan perinteisessä, kuuden kuvan 6 h mittaisessa Digifotomaraton -kisassa sekä ensimmäistä kertaa Kuopiossa myös kahdeksantoista kuvan (12 + 6 kuvaa) 24 h kestävässä Superdigifotomaraton -kilpailussa, jossa kuvankäsittely sallitaan.

Kummassakin kilpailussa on kaksi sarjaa: aloittelijat ja avoin sarja. Kukin kilpailija voi osallistua vain yhteen kilpailuun ja yhteen sarjaan. Kuvat saa olla otettu millä tahansa kameralla – niin digipokkarilla, kamerakännykällä kuin digijärkkärilläkin.

Ensimmäisenä starttaavat matkaan perjantaina 30.8. klo 16-18 yhteensä 24 h mittaiseen Superdigifotomaratoniin osallistuvat kuvaajat, joiden tehtävänä on ottaa vuorokauden sisällä kaikkiaan 12 + 6 kuvaa. Tässä 24 h Superdigifotomaraton -kisassa kuvankäsittely on sallittua siten, että kuvaelementtien siirtely tai lisääminen on kiellettyä.

Lauantaina 31.8.2013 klo 10.00 kuvaamaan säntäävät 6 h kestävään perinteiseen Digifotomaratoniin osallistuvat kuvaajat. Tässä kuusi tuntia kestävässä valokuvauskilpailussa on kuvattava kuusi aihetta ja kuusi kuvaa annetussa järjestyksessä. Kuvankäsittelyä ei sallita tässä perinteisessä kisassa. Kumpikin kilpailuista päättyy la 31.8.2013 klo 16.00, mihin mennessä perinteisen 6 h Digifotomaratonin kilpailijoiden on oltava muistikortteineen tai usb-tikkuineen järjestäjän ilmoittamassa kuvien latauspisteessä. 24 h Superdigifotomaratonissa max 2 Mb -kokoisten kilpailukuvien tulee olla joko (1) ladattuina esim. www.flickr.com tai www.dropbox.com -portaaleihin ja ko. kuvien linkit nimettyinä ja lähetettyinä s-postilinkkeinä osoitteeseen dfm(at)kuopionkameraseura.org (ei max-kokorajoitusta) tai (2) kaikki kuvat lähetettyinä s-postitse liitetiedostoina (max 2 Mb/kuva) osoitteeseen dfm(at)kuopionkameraseura.org.    Kuopion Kameraseura ry haluaa vuonna 2014 tulevan 60-vuotisjuhlavuotensa merkeissä haastaa erityisesti aloittelevat valokuvaajat mukaan, ja siksi kamerakännyköillä ja digipokkareilla kuvaavat ovat tervetulleita mukaan kilpailemaan.Oman lisämausteensa kesän 2013 Digifotomaratonille tuovat samaan aikaan Kuopion kesän runsaassa tapahtumatarjonnassa järjestettävät Elonkorjuujuhlat sekä Kuopion Taiteiden juhla, jotka kumpikin takaavat runsaasti mielenkiintoisia kuva-aiheita ja tapahtumia kisaan osallistuville. Lisätietoja: Kuopion Kameraseura ry - http://kuopionkameraseura.org/dfm 


* * * * 

DIGIFOTOMARATON - SÄÄNNÖT * * * *  DIGIFOTOMARATON 2013 - SÄÄNNÖT

(28.6.2013, muutokset mahdollisia)


Digifotomaraton on Kuopion Kameraseura ry:n järjestämä valokuvauskilpailu. Kilpailu järjestetään vuonna 2013 jo 16. kerran. Tänä vuonna Digifotomaraton-kuvakisa järjestetään ensimmäistä kertaa kahtena eri kilpailuna, jotka ovat:


(A) perinteinen, kuuden tunnin mittainen 6 h Digifotomaraton sekä

(B) kahdenkymmenenneljän tunnin mittainen 24 h Superdigifotomaraton.   

Kummassakin kilpailussa on kaksi sarjaa: aloittelijat ja avoin sarja. Kukin kilpailija voi osallistua vain yhteen kilpailuun ja yhteen sarjaan. Kilpailija itse päättää, osallistuuko hän aloittelijoiden vai avoimeen sarjaan. Suurissa valokuvauskilpailuissa palkitut kisaajat sijoitetaan avoimeen sarjaan.  


6 h kestävässä Digifotomaratonissa kilpailijan on kuvattava yksi kuva kustakin annetusta kilpailuaiheesta kuva-aiheluettelossa mainitussa järjestyksessä. Kuvien on myös oltava samassa järjestyksessä kameran muistikortilla.

24 h kestävässä Superdigifotomaratonissa otetuista, kaikkiaan 12 + 6 valokuvasta kaksitoista (12) ensimmäistä (kuvat 1-12) saa olla otettu missä tahansa järjestyksessä, mutta lauantaina 31.8.2013 klo 10.00 julkistettavat kuusi viimeistä valokuvaa (kuvat 12–18) tulee ottaa kuva-aiheissa esitetyssä järjestyksessä (siis samassa järjestyksessä kuin kuva-aiheet 12-18). 

24 h Superdigifotomaratonissa max 2 Mb -kokoisten kilpailukuvien tulee olla varustettu sukunimi_etunimi_aihe.jpg -tiedostonimellä viimeistään kilpailun päättymiseen la 31.8.2013 klo 16.00 mennessä joko

(1) ladattuina esim. www.flickr.com tai www.dropbox.com -portaaleihin ja ko. kuvien linkit nimettyinä ja lähetettyinä s-postilinkkeinä osoitteeseen dfm(at)kuopionkameraseura.org (kuvilla ei kokorajoitusta) tai

(2) kaikki kuvat lähetettyinä s-postitse liitetiedostoina (HUOM. max 2 Mb/kuva) osoitteeseen dfm(at)kuopionkameraseura.org.

Superdigifotomaratonissa kuvia ja kuvalinkkejä voi lähettää yllä oleviin osoitteisiin koko kilpailun ajan ja on erittäin toivottavaa, että 12 ensimmäistä kuvaa/kuvalinkkiä lähetetään ennen viimeisten kuuden kuvan kisan alkamista.    

Kummassakin yllä mainituista kilpailuista (6 h ja 24 h) saa käyttää mitä tahansa digitaalista kameraa: kamerapuhelinta, digipokkaria ja digijärjestelmäkameraa. Kuvat tulee jättää arvioitaviksi *.jpg-muodossa.


24 h kestävässä Superdigifotomaratonissa kaksitoista (12) ensimmäistä kilpailuaihetta jaetaan lähtöpaikalla perjantaina 30.8.2013 klo 16 – 18.00 välisenä aikana, ja 24 h Superdigifotomaratonin loput kuvausaiheet (6 kpl) jaetaan yhtä aikaa 6 h Digifotomaratonin lähdön kanssa lauantaina 31.8.2013 klo 10-10.30 välisenä aikana lähtöpaikalla.

Viimeiset kuusi kuvausaihetta (12-18) julkistetaan myös Kuopion Kameraseuran verkkosivulla osoitteessa http://kuopionkameraseura.org la 31.8.2013 klo 10.00. 


Kilpailu on avoin kaikille valokuvauksen harrastajille. Järjestäjillä on myös oikeus osallistua kilpailuun, sillä kuvaajien henkilöllisyys ei ole yhdistettävissä arvosteltaviin kuviin tuomariston arvostellessa kilpailukuvia, eikä myöskään ennen kilpailua.

Perinteisessä, 6 h mittaisessa Digifotomaratonissa otettuja kuvia ei saa käsitellä millään tavalla. Myöskään ennen kilpailua otettuja kuvia ei saa käyttää.

Pidemmässä, 24 h mittaisessa Superdigifotomaratonissa kuvankäsittely on sallittua siten, että kuvaelementtien siirtely tai lisääminen on kiellettyä. Ennen kilpailua otettuja kuvia ei niin ikään saa käyttää.

Järjestäjät voivat halutessaan tarkistaa kuvan tallennus- ja muokkaustiedot (ns. exif-tiedostot). Väärinkäytöksiä havaittaessa kilpailija suljetaan kilpailun ulkopuolelle tuomariston päätöksellä. 


Osallistumismaksu ennakkoilmoittautuneille on 25/15 euroa.

Kilpailupäivänä ilmoittautuneille osallistumismaksu on 30/20 eur ja se on maksettava käteisellä (varaa tasaraha).

Alempaan osallistumismaksuun ovat oikeutettuja koululaiset, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset siten, että osallistuja näyttää kisapäivänä ilmoittautuessaan opiskelijakortin tai muun tositteen kuulumisestaan ko. ryhmään. 

Ennakkoilmoittautuminen kisaan on tehtävä 25.8.2013 klo 23.59 mennessä. Myös ennakkoilmoittautumista koskeva osallistumismaksu tulee olla maksettu samaan ajankohtaan mennessä Kuopion Kameraseura ry:n pankkitilille FI93 5600 0520 4314 80 – OKOYFIHH. 

Ilmoittautuminen kumpaankin (6 h ja 24 h) Digifotomaratoniin tapahtuu täydentämällä kilpailijaa koskevat tiedot Kuopion Kameraseuran verkkosivuilta osoitteesta täältä löytyvälle osallistumislomakkeelle -> http://www.kuopionkameraseura.org/p/dfm-2013-ilmoittautuminen.html

HUOM. Kirjaa osallistujan nimi ja teksti "DFM 2013" maksulomakkeen viestikenttään.
Tarkista, että saat varmistuksen verkkoilmoittautumisesi perillemenosta. Järjestäjä on salassapitovelvollinen osallistujia koskevien tietojen osalta, eikä saa luovuttaa kilpailussa keräämiään tietoja ulkopuolisille.

Osallistumismaksua ei palauteta.


Ilmoittautuminen 6 h Digifotomaratoniin kilpailupäivänä tapahtuu VB-valokuvakeskuksella la 31.8.2013 klo 10 - 10.30. VB-valokuvakeskus sijaitsee osoitteessa Kuninkaankatu 14-16 Kuopion keskustan alueella.

24 h Superdigifotomaratoniin ilmoittautuminen tapahtuu Rajala ProShopissa Kauppakeskus Minnassa osoitteessa Haapaniemenkatu 18, Kuopio perjantaina 30.8.2013 klo 16-18.00.   

Ilmoittautumisen yhteydessä kilpailijat saavat kilpailusäännöt sekä 24 h kestävässä Superdigifotomaratonissa kaksitoista (12) ensimmäistä kilpailuaihetta, kun taas 6 h kestävässä Digifotomaratonissa jaetaan kaikki kuusi aihetta samalla kertaa.

Perinteisessä, 6 h mittaisessa Digifotomaratonissa kuvausaikaa on lauantaina 31.8.2012 klo 10-16. 

Kilpailijan on ilmoittauduttava järjestäjille henkilökohtaisesti kello 10.30 mennessä lähtöpaikalla.

Pidemmässä, 24 h kestävässä Superdigifotomaratonissa kuvausaika alkaa 30.8.2013 klo 16. Kilpailuun osallistuvan henkilön on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti järjestäjille samana päivänä kello 18.00 mennessä. Kuvausaikaa on seuraavaan iltapäivään la 31.8.2013 kello 16.00 asti, jolloin kuvaajan on viimeistään ladattava kuvansa/kuvalinkkinsä nimettyinä sukunimi_etunimi_aihe.jpg järjestäjien ilmoittamaan kuvien latauspaikkaan s-postiosoitteeseen dfm@kuopionkameraseura.org.

24 h kestävän Superdigifotomaratonin kuusi viimeistä kilpailuaihetta (6 kuva-aihetta) ovat samat kuin 6 h Digifotomaratonin kilpailuaiheet - näitä kuutta kuvaa (kuva-aiheet 13 - 18) ei saa käsitellä millään tavalla kummassakaan kilpailussa (kuvia 1-12 saa käsitellä yllä mainituin ehdoin).  

6 h Digifotomaraton päättyy, kun kilpailija tuo kameran muistikortin luettavaksi järjestäjän ilmoittamaan paikkaan Kuopion ydinkeskustassa.

Kuvien vastaanotto tapahtuu Kauppakeskus Minnassa Rajalan ProShop -myymälässä la 31.8.2013 klo 14.30 lähtien.

24 h Superdigifotomaraton päättyy, kun kilpailija on lähettänyt max 2 Mb suuruiset kuvansa (max koko horisontaalinen sivu 1920 px, vertikaalinen sivu 1024 px - 300 dpi) tai kuvaportaaleihin lataamiensa kuvien sähköiset linkit järjestäjille yllä kerrotulla tavalla.

La 31.8.2013 klo 16.00 jälkeen ladattuja kuvia ei oteta huomioon 24 h -Superdigifotomaratonin tuloksissa.   


Kilpailun alussa julkistettava tuomaristo laatii kuvausaiheet, jotka eivät ole kilpailijoiden, eivätkä järjestäjien tiedossa ennen kilpailua. Kuvat arvostellaan nimettöminä.

Kumpikin kilpailuista (6 h ja 24 h) arvostellaan erikseen. Kuvat arvostellaan siten, että kolmihenkinen tuomaristo antaa jokaisesta kuvasta 0-5 pistettä, jotka tuomariston sihteeri kirjaa tuomaroinnin yhteydessä.

Maksimipisteet 6 h Digifotomaratonissa kuudesta kuvasta ovat siis 6 x 5 eli 30 pistettä ja 24 h kestävässä Superdigifotomaratonissa 18 x 6 eli 90 pistettä. Yhteensä eniten pisteitä saaneet kuvaajat ovat oman kilpailunsa voittajia. Mikäli kahdella kilpailijalla on sama määrä yhteispisteitä, sitä kilpailijaa pidetään parempana, jolla on enemmän lukuarvoltaan korkeimpia pisteytyksiä. Näidenkin osuessa tasan tuomaristo arpoo kilpailijoiden paremmuusjärjestyksen. 

Kummankin kilpailun (6 h ja 24 h) parhaat kuvaajat (kolme parasta) palkitaan sekä aloittelijoiden että avoimessa sarjassa. Tuomaristo voi halutessaan myöntää erityismainintoja. Myös paras nuori kuvaaja palkitaan, jos tuomaristo niin päättää.

Järjestäjillä on oikeus asettaa valitsemansa kuvat näytteille ja valmistaa niistä tulosteita kilpailun sponsoreiden käyttöön kuvaajien nimillä varustettuna sekä julkaista kuvia Kuopion Kameraseuran verkkosivuilla, Digifotomaraton-markkinoinnissa tai muussa Kuopion Kameraseuran julkaisussa.

Kuvien muista mahdollisista julkaisuoikeuksista neuvotellaan erikseen jokaisen kuvan osalta. 

Neuvottelussa varmistetaan samalla, että jokaiselta kaupalliseen tarkoitukseen käytettävässä kuvassa esiintyvältä, tunnistettavissa olevalta henkilöltä on henkilökohtainen lupa julkaista kuva. Kuvan julkaisija on velvollinen myös maksamaan valokuvaajalle 60 eur /kuva suuruisen käyttöoikeuskorvauksen.


Tuomarointi tapahtuu 10.9.2013 illalla. Tulokset julkaistaan Kuopion Kameraseuran verkkosivuilla viipymättä tulosten selvittyä ja kuitenkin viimeistään kahden viikon sisällä kilpailun päättymisestä. Palkitut kuvaajat kutsutaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana DFM-gaalaan, jossa palkinnot luovutetaan. 

Palkituista kuvista valmistetaan kuvaajille 32 x 45 cm suuruiset tulosteet, jotka ovat noudettavissa myöhemmin ilmoitettavasta paikasta viimeistään kuukauden kuluessa tulosten julkistamisesta. Kolmen kuukauden kuluttua tästä noutamatta olevat kuvat hävitetään.


Palkintoluettelo julkistetaan erikseen muutama viikko ennen kisaa. Palkitut kuvat ovat nähtävillä tulosten julkistamisen jälkeen Kameraseuran verkkosivuilla sekä muussa järjestäjän tapahtumaa koskevalla verkkosivulla ilmoittamassa kohteessa.

10§

Digifotomaratonin yhteistyökumppaneina vuonna 2013 ovat seuraavat yritykset ja organisaatiot:

- Enfo Zender Oy
- Fashion Unit Oy
- Karelia-Upofloor Oy
- Kopijyvä
- Kuopion kaupunki
- Kuopion Energia
- Kuopion steinerkoulu Virkkula
- PeeÄssä
- Pohjois-Savon Osuuspankki
- Rajala ProShop
- Rautalammin Osuuspankki
- Ravintola Kummisetä
- VB-valokuvakeskus 

Kuopion Kameraseura ry kiittää yhteistyökumppaneitaan lämpimästi.


*   *   *   *   *   *   * 

DFM-arkisto

2012
                                                                                    

Tiina Vehviläinen voittoon 15. Digifotomaratonilla
-          Mulla ei oo edes omaa kameraa”, huudahti Tiina iloisena kuullessaan kuvakisan voitosta. Nyt on.
Kuopion Kameraseura ry järjesti lauantaina 11.8.2011 perinteisen – nyt seitsemän tunnin, kuuden kuvausaiheen ja kuuden kuvan Digifotomaraton -kuvakisan jo 15. kertaa. Tänä vuonna mukaan ilmoittautui  41 kilpailijaa. Korkeatasoisen kuvakisan voittoon ylsi leppävirtalainen Tiina Vehviläinen 15 pisteellä. Hän saa palkinnoksi upean digijärjestelmäkameran. Toiseksi sijoittui kuopiolainen Timo Kivistö (12 p.) ja kolmanneksi viime vuoden voittaja Jarkko Tiirikainen (11 p.). Kuopion Matkailupalvelu Oy:n myöntämän matkailun erikoispalkinnon parhaasta matkailunedistämiskuvasta voitti Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen.

Kuvakisan voittaja Tiina Vehviläinen kertoo olevansa 31-vuotias leppävirtalainen valokuvauksen harrastaja. Hänen perheeseensä kuuluu aviomiehen lisäksi 2- ja 10-vuotiaat lapset. Tiina työskentelee kuopiolaisella katsastuskonttorilla toimistosihteerinä. ”Valokuvat ovat kiinnostaneet minua kouluajoista asti. Ensimmäisen oman kameran sain kymmenvuotissyntymäpäivälahjaksi. Se oli pieni, punainen filmikamera. Lukioaikoina sain isän vanhan järjestelmä­kameran, ja opettelin kuvaamisen perusteita yrityksen ja erehdyksen kautta. Kuvausharrastus jäi kuitenkin taka-alalle, kun filmien kehittäminen tuntui opiskelijabudjettiin kovin kalliilta”, kuvakisan voittaja rummuttaa.

Tiina jatkaa: ”Digiaika astui kuvioihini samoihin aikoihin kuin poikani syntyi, ja samalla valokuvaus alkoi kiinnostaa arjen pienten ihmeiden ikuistamisen myötä uudestaan. Valokuvaus on hioutunut harrastukseksi siinä sivussa; sitä katselee ympärilleen kuin linssin läpi vaikka kamera ei olisi mukanakaan”.
Aktiivisempaa harrastusta takana Tiinalla on pari vuotta. "Mieheni innostui valokuvaamisesta ja hommasi käytetyn digijärkkärin kunnon objektiiveilla pääosin autotapahtumissa valokuvaamista varten." Kun mieheni ei ole kameran kanssa bongaamassa luisuautoja ja palavaa kumia, minä käytän kalustoa värien ja tunnelmien ikuistamiseen”, Tiina innostuu.

”Nykyään kuvaan sitä samaa millä aloitinkin, lasten puuhia ja ilmeitä. Lisäksi ihmisten rakennelmien ja luonnon yhteentörmäykset etenkin hylätyissä rakennuksissa kiehtovat loputtomasti. Tämä voitto varmasti antaa pontta ja inspiraatiota opiskella uutta niin kohteiden kuin tekniikoidenkin kannalta. Tutustuin Kuopion Kameraseuran toimintaan vasta Digifotomaratonista kuullessani Kuopion tapahtumakalenterin kautta. Liityin seuraan osallistuessani maratonille, enkä malta odottaa pääsyä tutustumaan kokeneempiin kuvaajiin ja saamaan paljon uusia ideoita, näkemyksiä ja oppia kuvaamiseen”, kilpailun voittaja kertoo innostuneena valokuvausharrastuksestaan.

Kuulin, kun kilpailun aikana joku kuvaaja sanoi toiselle, miten hassua on, kun valokuvauskilpailun palkintona on kamera (vrt. hiihtokilpailun palkintona sukset). Mutta minulle tämä palkinto on lottovoitto, koska mulla ei oo ees omaa kameraa”, Tiina suitsuttaa. Tiina Vehviläinen osallistui Digifotomaratoniin ensimmäistä kertaa.
Nuorten sarjan paras tänä vuonna oli Jesse Reinikainen (11 p.). Toiseksi sijoittui kuopiolainen Ville Miettinen ja kolmanneksi Emma Päijänen Tikkakoskelta.
Nuorten sarjan ykkönen Jesse Reinikainen on kuopiolainen lukion 2. vuotta käyvä 16-vuotias nuorimies. Jesse on harrastanut pienestä pitäen piirtämistä. Valokuvaus tuli kuvioihin kolmisen vuotta sitten - Jesse on ollut mukana Kuopion kansalaisopiston valokuvausryhmässä. Ensimmäisen digikameran hän sai parisen vuotta sitten. Jesse osallistui nyt ensimmäistä kertaa digifotomaratonille. 
Tänä vuonna valokuvia arvosteli kaksihenkinen tuomaristo - valokuvauksenopettaja Jyrki Toivanen Ingmanin Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta sekä Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen. He laativat kuvausaiheet ja arvostelivat kuvat. 
Kilpailukuvat asetetaan nähtäville Kuopion Kauppahallin sisätiloihin ensi viikon puolivälissä ja niitä esitellään 31.8. lähtien Kuopion kameraseuran Flickr-galleriassa.
Lisätietoja: Kuopion Kameraseuran puheenjohtaja Vesa Toivanen ; p. 0500 571 884 ja Kuopion kameraseuran verkkosivut - http://kuopionkameraseura.org.

Palkittuja kuvia sekä tuomareiden kommentteja lisätään Kuopion Kameraseuran verkkosivuille piakkoin - ks. http://kuopionkameraseura.org

Kilpailun kuvausaiheet olivat 1. KURKISTUS PUIJOLTA;2. MATKAAN; 3. MYYDÄÄN; 4. PYÖRÄILLEN; 5. VESI; 6. MAALISSA

DIGIFOTOMARATON 2012 -tulokset

Yleinen sarja
1.      palkinto: Tiina Vehviläinen; Leppävirta (15 p.)
2.      palkinto: Timo Kivistö; Kuopio (12 p.)
3.      palkinto: Jarkko Tiirikainen; Kuopio (11 p.)
4.      palkinto: Asad Malik; Kuopio (10 p.)
5.      palkinto: Vesa Vauhkonen; Kuopio (10 p.)
6.      palkinto: Ilkka Kokkonen; Siilinjärvi (10 p.)
7.      palkinto: Pertti Suonio; Kuopio (9 p.)
8.      palkinto: Petra Smolander; Kuopio (9 p.)
9.      palkinto: Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen (8 p.)
10.   palkinto: Emma Päijänen, Tikkakoski (7 p.)
11.   palkinto: Tia Pennanen; Kuopio (6 p.)
12.   palkinto: Ilona Ratilainen; Kuopio (6 p.)
13.   palkinto: Ville Miettinen; Kuopio (5 p.)
Lisäksi pisteitä saivat Aaron Deehan; Kuopio (3 p.), Petteri Mussalo; Kuopio (3 p.) sekä Jesse Reinikainen ja Niko Puumalainen (1 p.)

Nuorten sarja (1988 ja sen jälkeen syntyneet)
1.      palkinto: Jesse Reinikainen; Kuopio
2.      palkinto: Ville Miettinen; Kuopio
3.      palkinto: Emma Päijänen; Tikkakoski
4.      palkinto: Oskar Toivanen; Kuopio
5.      palkinto: Janne Koivisto; Suonenjoki
6.      palkinto: Riina Hallikainen; Kuopio
Erityispalkinto: Kuopion Matkailupalvelu Oy myöntämä erityispalkinto parhaasta Kuopion imagoa edistävästä kuvasta: Jukka-Pekka Korpi-Vartiainen; Kuopio.
Tuomariston erityismaininta
·         Jesse Reinikainen; Kuopio – ”Vesi”-kuva on vähäeleisyydessään tehokas. 
Tuomaristo
·         valokuvauksenopettaja Jyrki Toivanen ja markkinointijohtaja Kirsi Soininen
Tuomariston tekemiä huomioita
-          saman pistemäärän saaneiden kilpailijoiden järjestys palkintotaulukossa arvottiin tuomariston toimesta. Valvojana toimi Kuopion Kameraseuran pj. Vesa Toivanen. Nuorten sarjan kuvat arvosteltiin ensin yhdessä yleisen sarjan kanssa ja sen jälkeen erikseen.


Palkintoluettelo – Digifotomaraton 2012
Yleinen sarja
1. palkinto: Laadukas Canon EOS 600 D -digijärjestelmäkamera 18-55 IS II objektiivilla sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen normaalihinta noin 940 eur.
2. palkinto: Olympus XZ-1 huikean valovoimainen kompaktikamera Zuikon linssillä - palkinnon nh. 479 eur sekä kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - arvo 10,70 eur.
3. palkinto: Laadukas SLIK Pro 400 kit -kamerajalusta (nh.199 eur), Telefunken 8,4"-digikehys sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin. Palkintojen yhteisarvo n. 300 eur.
4. palkinto: Laadukas SLIK Pro 400 kit -kamerajalusta (nh.199 eur) sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin.
5. Laadukas Kata DR-465 -kamerareppu sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo 140 €.
6.-7. palkinto: Telefunken 8,4" digitaalinen kuvakehys sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 110 eur.
8.-9. palkinto: Rajalan 40 x 60 cm Canvas-taulu valokuvastasi sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 90 eur.
10. palkinto: Carlsonin lahjoittama laadukas Fiskars PLUS -paistinpannu paistinlastalla sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin – yhteisarvo n. 65 eur.
11. palkinto: 50 eur arvoinen VR-matkalahjakortti rautateille sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo 60,70 eur.
12. palkinto: VB-valokuvakeskuksen lahjoittama Markku Pirttimaan kirja "Karhun hetki/The Hour of the Bear"- Mäntykustannus sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin. Palkinnon yhteisarvo noin 46 eur.
13. palkinto: 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - arvo 10,70 eur
Nuorten sarja (1988 tai myöhemmin syntyneet)
1. palkinto: Huippulaatuinen Nikon j1j -kamera CMOS-kennolla, mukana 10-30 mm objektiivi sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin. Palkintojen yhteisarvo n. 760 eur.
2. palkinto: Telefunken 8,4" digitaalinen kuvakehys sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 110 eur.
3. palkinto: 100 eur arvoinen VR-matkalahjakortti rautateille sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin.
4. palkinto: Rajalan 40 x 60 cm Canvas-taulu valokuvastasi sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 90 eur.
5.-6. palkinto: Carlsonin lahjoittama laadukas Fiskars PLUS -paistinpannu paistinlastalla sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin – yhteisarvo n. 65 eur.
Erityispalkinto
Kuopion Matkailupalvelu Oy myöntää erityispalkinnon parhaasta ­Kuopion imagoon liittyvästä kuvasta. Palkintona laadukas SLIK Pro 400 kit -kamerajalusta (nh.199 eur) sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin. Best of the best - Kuopion Kameraseura © 2012 


Digifotomaratonin 2012 kolme parasta sarjaa (kuvia lisätään myöh.)

*   *   *   *   *  
Digifotomaratonin yhteistyökumppaneina vuonna 2012 olivat seuraavat yritykset ja organisaatiot:

- VB-valokuvakeskus, - Attido Oy,- Rajala Pro Shop,
- Pohjois-Savon Osuuspankki,
- Kuopion Kauppahallin yhdistys,
- tavaratalo Carlson,
- Kuopion Matkailupalvelu,
- Digi- ja offsetpaino Arsmat sekä VR
Palkinnot 

Vahvistettu palkintoluettelo (30.7.2012)

Palkintojen yhteisarvo lähes 4.090 eur (normaalihinnoin, verkkokaupan ja alehinnat saattavat poiketa tässä ilmoitetuista).

1. palkinto: Laadukas Canon EOS 600 D -digijärjestelmäkamera 18-55 IS II objektiivilla sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen normaalihinta noin 940 eur.

2. palkinto: Olympus XZ-1 huikean valovoimainen kompaktikamera Zuikon linssillä - palkinnon nh. 479 eur sekä kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - arvo 10,70 eur.

3. palkinto: Laadukas SLIK Pro 400 kit -kamerajalusta (nh.199 eur), Telefunken 8,4"-digikehys sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin. Palkintojen yhteisarvo n. 300 eur.

4. palkinto: Laadukas SLIK Pro 400 kit -kamerajalusta (nh.199 eur) sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin.

5. Laadukas Kata DR-465 -kamerareppu sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 140 eur.

6.-7. palkinto: Telefunken 8,4" digitaalinen kuvakehys sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 110 eur.

8.-9. palkinto: Rajalan 40 x 60 cm Canvas-taulu valokuvastasi sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 90 eur.

10. palkinto: Carlsonin lahjoittama laadukas Fiskars PLUS -paistinpannu paistinlastalla sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin – yhteisarvo n. 65 eur.

11. palkinto: 50 eur arvoinen VR-matkalahjakortti rautateille sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo 60,70 eur.

12. palkinto: VB-valokuvakeskuksen lahjoittama Markku Pirttimaan kirja "Karhun hetki/The Hour of the Bear"- Mäntykustannus sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin. Palkinnon yhteisarvo noin 46 eur.

13. palkinto: 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - arvo 10,70 eur

Lisäksi nuorten sarjan (1988 tai myöhemmin syntyneet) parhaat palkitaan seuraavasti:
1. palkinto: Huippulaatuinen Nikon j1j -kamera CMOS-kennolla, mukana 10-30 mm objektiivi sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin. Palkintojen yhteisarvo n. 760 eur.
 
2. palkinto: Telefunken 8,4" digitaalinen kuvakehys sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 110 eur. 

3. palkinto: 100 eur arvoinen VR-matkalahjakortti rautateille sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin.

4. palkinto: Rajalan 40 x 60 cm Canvas-taulu valokuvastasi sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin - palkintojen yhteisarvo n. 90 eur.

5.-6. palkinto: Carlsonin lahjoittama laadukas Fiskars PLUS -paistinpannu paistinlastalla sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin – yhteisarvo n. 65 eur.

Kuopion Kameraseuran hallitus voi tehdä muutoksia palkintoluetteloon, jos esim. nuorten kilpailijoiden määrä jää palkintojen määrää pienemmäksi.  

Erityispalkinto

Kuopion Matkailupalvelu Oy myöntää erityispalkinnon parhaasta ­Kuopion imagoon liittyvästä kuvasta. Palkintona laadukas SLIK Pro 400 kit -kamerajalusta (nh.199 eur) sekä 20 kuvan kuvalahjakortti Rajala ProShopiin.

Digi- ja offsetpaino Arsmat palkitsee jokaisen palkitun laadukkaalla FOGRA-sertifioidulla, max A3-kokoisella väritulosteella haluamastaan Digifotomaratonilla ottamastaan kuvasta.

Lisäksi jokaisesta yhteistyökumppanin julkaisemasta valokuvasta maksetaan kuvaajalle viidenkymmenen euron (50 eur) käyttöoikeuspalkkio järjestyksessään toisesta julkaisukerrasta alkaen.  


Lisätietoja
Kuopion Kameraseuran puheenjohtaja Vesa Toivanen vesa.toivanen@kuopio.fi - p. 0500 571 884
Kuopion kameraseuran verkkosivut www.kuopionkameraseura.org.

*   *   *   *   *
Digifotomaraton 2011 
-kuvasatoa

Kollaasi Digifotomaraton 2011 -kilpailusta


Kokonaiskilpailun paras kuvasarja 2011 
- Jarkko Tiirikainen 25 p.


Kilpailuaihe 1. Oma kilpailijanumero 
- parhaat kuvat (6 p.)Kilpailuaihe 2. Kuopion satamatorilla tapahtuu 
- parhaat kuvat (6 p.)


Kilpailuaihe 3. Kesä Kallavedellä 
- parhaat kuvat (6 p.)


Kilpailuaihe 4. Virta  
- parhaat kuvat (6 p.)


Kilpailuaihe 5. Maali  
- parhaat kuvat (6 p.)


Kilpailuaihe 6. Minun Kuopioni  
- parhaat kuvat (6 p.)


Nuoret (alle 21 v.) - paras kuvasarja 
- Tiia Niskanen 10 p.
Kilpailun parhaat kuuden pisteen kuvat
- Oma kilpailunumero, Satamatorilla tapahtuu, Kesä Kallavedellä, Virta, Maali, Minun Kuopioni


Kollaasi Digifotomaraton 2011 -kilpailusta

*   *   *   *   *
Digifotomaraton 2010
-kuvasatoa

Soile Nevalainen "Punainen" 
5 p. Kunniamaininta
Yksinkertaisuudessaan todella hieno,
terävyysalue, tekninen toteutus.
Ilkka Kokkonen "Oma Kilpailunumero" 6 p.
Hyvä oivallus, hyvin toteutettu, hyvä valo, kesäinen kuva.
Ilkka Kokkonen "Tansssia ikä kaikki" 
6 p. Kunniamaininta
Humoristinen, loistava mallinohjaus, oikea hetki,
hyvä objektiivin valinta, kaupallisestikin arvokas,
hyvä kuvituskuva
Mika Pöyliö "Oma kilpailunumero" 5 p.
Liikettä ja hetkeä, teknisesti onnistunut, ei ole haettu helpointa
ratkaisua, toteutus onnistunut. 
Kari Solehmainen "Märkää" 6 p.
Märkä tulee esille, vaikka liikkeen tekemää epäterävyyttä,
hahmo erottuu, toimisi valokuvataidejulisteena.

Heli Mannisenmäki "punainen" 4 p.
Hyvä sommittelu, ajatus, aihe selkeästi esillä.
Toimisi jopa paremmin ilman varjoa, hyvä graafinen ilme
ja rohkea rajaus.
Kati Ruotsalainen "Punainen" 6 p.
Hyvä terävyysalue, loistava ilmaisu, 
värikäs ei ole teennäinen, sommittelu,
hyvän kuvan kaikki ainekset.
Jarkko Tiirikainen "Tanssia ikä kaikki" 5 p.
Hyvä hetki ja fiilis.
Soile Nevalainen "Ammattilainen työssään" 4p.
Hyvä rajaus, diagonaali linja, ei jää epäselväksi
minkä alan ammattilainen, vaikka kyse pelkästä yksityiskohdasta.

Heli Mannisenmäki "Märkää" 4 p.
Hyvin löydetty luonnon yksityiskohta,
samaan suuntaan vesirajan kanssa.

Heli Mannisenmäki "epätodellista" 6 p.
Hyvän kuvan kaikki ainekset, saa mielikuvituksen lentoon,
kertoo monta tarinaa.
Lea Taskisen voittajasarja 

Hyvä ajatus, sommittelu ja pinnanjako hyvä. 4 p.

Hyvä idea, märkä näkyy, usein käytetty aihe,
mutta hyvin toteutettu.  p.
Nostalginen kuva,
näyttää aidosti vanhalta. 4 p.

Sarjan omaperäisin kuva, hyvä toteutus, hyvä sommittelu. 5 p.

Ei pisteitä.
Hyvä idea, liike näkyy, kyseenalainen ammattilainen,
mutta selkeästi ammattilainen.
Ilkka Kokkonen "Epätodellista" 4 p.
Hyvin lähestytty aihetta, joka oli epätodellista
eikä outoa, malli olisi voinut roikkua korkeammalta.

Muita DFM2010 -kuvia

Kati Ruotsalaisen muu sarja - "punainen" yllä


Oma kilpailunumero - Kati Ruotsalainen

Märkää - Kati Ruotsalainen

Tanssia ikä kaikki - Kati Ruotsalainen

Ammattilainen työssään - Kati Ruotsalainen

Epätodellista - Kati Ruotsalainen

Miksi se tuomareille jätettävien kuvien valinta on niin vaikeaa. "Tuomaroidut" merkitty tähdellä. J-P. Korpi-Vartiainen.

A R K I S T O  
<<<< Aiemmin julkaistuja uutisia >>>>

Digifotomaraton 2009Digifotomaraton on perinteisesti järjestetty samalla viikolla kuin Kuopio Tanssii ja Soi 11.-17.6.2009. Joten tänä kesänä muistikortit kuumenevat lauantaina 13.6.2009.

Oheista julistetiedostoa voi pyytää sähköisenä levitykseen jpkorpi(at)gmail.com osoitteesta. Ja toki sitä voi levittää ottamalla muutaman printin omalle työpaikallekin oheisesta kuvastakin. Levittäkää sanaa, ystävät!

Niin ja se tärkein: kokoontuminen VB-valokuvakeskuksella klo 09-10.

Digifotomaratonin 2009 säännöt löytyvät täältä