KOULUTUS


SEURAN JÄSENILLE KOULUTUKSET 2021:

HUOM ! Olethan muistanut maksaa vuoden 2021 jäsenmaksumme (35€ paitsi alle 30v 15€), jotta voit osallistua seuran jäsenille tarkoitettuihin kursseille. Seuran jäsenille tarkoitetuille kursseille ehdoton on jäsenmaksu sekä mahdollinen kurssimaksu. 
HUOM 2! Koronan varalta, koskien niin KAIKKEA TOIMINTAAMME; kuvailtoja, tulevia koulutuksia ja kuin studion käyttöä. Luolalle ei tulla jos on vähänkään mitään flunssan oireita (tai miks ei Koronankin..) ja vatsan väänteitä. Kun digiluolalle tullaan niin kädet pestään ennen luolan sisätiloihin siirtymistä, käytetään myös käsidesiä (ja kasvomaskia tilanteen mukaan). Luolalta löytyy käsidesiä.

Tulevat koulutukset 2021:


Menneet koulutukset:

Käsisalama-valokuvauskurssi 23.9.2020 klo 17.30-21.00

Haluaisitko oppia kuvaamaan hankkimallasi käsisalamalla, mutta et tiedä miten sitä käytetään oikein tai et saa sitä toimimaan ollenkaan? Tällä kurssilla perehdytään käsisalaman käytön periaatteisiin sekä valon luonteeseen. Kurssilla harjoitellaan miljöön vallitsevan valon ja salaman yhteiskäyttöä sisätiloissa ja ulkona.

Kurssimaksu 10€/henkilö. Kurssille otetaan mukaan max 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset 20.9. mennessä Merjalle: merja.martikainen33@gmail.com sekä kurssimaksu 10€ maksetaan paikan päällä käteisellä, varaathan tasarahan!!
Kurssipaikkana kameraseuran digiluola (Sammakkolammentie 12, tästä karttalinkki) ja sen lähiympäristö.

Kurssin vetäjänä toimii: valokuvaaja Marko Paakkanen 
IG: @valokuvaaja_marko 
FB: Valokuvaaja Marko Paakkanen
Ps. Otathan kurssille mukaan oma käsisalamalaitteistosi (käsisalama(t), mahdolliset jalustat ja muut salaman lisävarusteet).

Huom!! KÄSISALAMAKURSSI ON TÄYNNÄ!

Kuumavalokuvauskurssi 29.2.2020 klo 14-16

Kuumavalokurssilla perehdytään jatkuvan valon ja studiosalaman eroihin, kuinka olemassaolevaa valaistusta voidaan hyödyntää sekä tutustutaan elokuvamaailmasta tuttuihin valaisimiin.
Kurssilla haetaan myös 40-luvun Film Noir tunnelmaa. 

Kurssimaksu 10€/henkilö. Kurssille otetaan mukaan max 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Sitovat ilmoittautumiset 20.2. mennessä merja.martikainen33@gmail.com sekä
kurssimaksu 10€ Kuopion kameraseuran tilille: FI93 5600 0520 4314 80 OKOYFIHH viestikenttään tunnus: Kuumavalokuvaus
Kurssipaikkana kameraseuran digiluola (Sammakkolammentie 12, tästä karttalinkki

Kurssi vetäjänä toimii: Kari Kumpulainen


KAIKILLE AVOIMET KOULUTUKSET 2021:

HUOM ! Koronan varalta, koskien niin KAIKKEA TOIMINTAAMME; kuvailtoja, tulevia koulutuksia ja kuin studion käyttöä. Luolalle ei tulla jos on vähänkään mitään flunssan oireita (tai miks ei Koronankin..) ja vatsan väänteitä. Kun digiluolalle tullaan niin kädet pestään ennen luolan sisätiloihin siirtymistä, käytetään myös käsidesiä (ja kasvomaskia tilanteen mukaan). Luolalta löytyy käsidesiä. 


Valokuvauksen perus- ja jatkokurssitKurssikuvaukset:


Peruskurssi 


Esikurssi on tarkoitettu niille, joilla on hyvin vähän tai ei yhtään kokemusta oman kameran käytöstä. Kurssilla opetellaan sellaisia asioita kuin valotusajan, aukon ja herkkyyden (ISO) säätäminen, objektiivin vaihtaminen ja hyvä kuvausasento. Mikäli hallitset nämä asiat, suosittelemme tulemaan vasta varsinaiselle kurssille (Osa 1). 

Osa 1 Opettelemme erilaisia valokuvaukseen liittyviä sommittelun ja kuvallisen ilmaisun perussääntöjä. Kurssikerran sisältöön kuuluu mm. kolmanneksen sääntö, kultainen leikkaus, taustan merkitys, negatiivinen tila ja erilaisten kuvakulmien käyttäminen. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 2 Tällä kurssikerralla keskitytään valotusaikaan. Miten valotusaikaa ilmaistaan, miten se vaikuttaa valokuvaan ja mikä on ”oikea” valotusaika? Lisäksi käymme läpi herkkyyden (ISO) vaikutusta valotusaikaan. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 3 Viimeisen kurssikerran aiheena on aukko. Saat vastauksen mm. sellaisiin kysymyksiin kuin; Miten aukkoluku ilmaistaan, miten aukko vaikuttaa valokuvaan? Mitä on syväterävyys ja mikä on ”oikea” aukko kussakin tilanteessa? Lisäksi kerrataan aiemmin kurssilla käsiteltyjä asioita. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Huom! Päivitetty!
Seuraava peruskurssi alkaa 19.10. (esikurssi) ja seuraavat kurssipäivät ovat 21.10., 26.10. ja 28.10. (kaikki klo 18.00 alkaen) Jokainen kurssikerta kestää noin 2h 30min. 

Kurssimaksu on 35€/kurssi Kuopion Kameraseuran jäsenille (paitsi alle 30v, 15€) ja 50€/kurssi ei-jäsenille.

Voit ilmoittautua seuraavalle peruskurssille täällä.   

Kurssille otetaan kymmenen nopeimmin ilmoittautunutta osallistujaa. Jatkokurssi (rakenteilla)

Osa 1 Jatkokurssin ensimmäisellä kerralla käydään läpi seuraavia asioita: Histogrammi, RAW-kuvat, valkotasapaino ja metadata. Käsittelemme myös valokuvaukseen liittyvää lainsäädäntöä, lähinnä tekijänoikeuksia ja sitä missä saa kuvata ja missä ei. 

Osa 2 Toisen kurssikerran aiheena on mm. tarkennuspisteen vaihtaminen ja tarkennusmoodit, valotuksen mittaaminen ja vastavaloon kuvaaminen. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 3 
Kolmannella jatkokurssin kerralla tutustutaan salamakuvauksen perusteisiin. Lisäksi käydään läpi erilaisia valonmuokkaimia, kuten heijastimia. Mikäli olosuhteet sallivat, kokeilemme luonnonvalon hyödyntämistä valokuvauksessa. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 4 Jatkokurssin viimeisellä kerralla käydään läpi kuvan arviointia ja palataan peruskurssin asioihin, kuten sommitteluun. Saatamme myös käydä läpi sellaisia asioita, joita aiemmilla kurssikerroilla on jäänyt käymättä ajanpuutteen takia. 


Tervetuloa kursseille!