KOULUTUS


SEURAN JÄSENILLE KOULUTUKSET 2022:

HUOM ! Olethan muistanut maksaa vuoden 2022 jäsenmaksumme (35€ paitsi alle 30v 15€), jotta voit osallistua seuran jäsenille tarkoitettuihin kursseille. Seuran jäsenille tarkoitetuille kursseille ehdoton on jäsenmaksu sekä mahdollinen kurssimaksu. 
HUOM 2! Koronan varalta, koskien niin KAIKKEA TOIMINTAAMME; kuvailtoja, tulevia koulutuksia ja kuin studion käyttöä. Luolalle ei tulla jos on vähänkään mitään flunssan oireita (tai miks ei Koronankin..) ja vatsan väänteitä. Kun digiluolalle tullaan niin kädet pestään ennen luolan sisätiloihin siirtymistä, käytetään myös käsidesiä (ja kasvomaskia tilanteen mukaan). Luolalta löytyy käsidesiä.

Tulevat koulutukset 2022:

Tulossa pian.


KAIKILLE AVOIMET KOULUTUKSET 2022:

HUOM ! Koronan varalta, koskien niin KAIKKEA TOIMINTAAMME; kuvailtoja, tulevia koulutuksia ja kuin studion käyttöä. Luolalle ei tulla jos on vähänkään mitään flunssan oireita (tai miks ei Koronankin..) ja vatsan väänteitä. Kun digiluolalle tullaan niin kädet pestään ennen luolan sisätiloihin siirtymistä, käytetään myös käsidesiä (ja kasvomaskia tilanteen mukaan). Luolalta löytyy käsidesiä. 


Valokuvauksen perus- ja jatkokurssit

Ajankohta: Huhti-toukokuussa


Kurssikuvaukset:


Peruskurssi 


Esikurssi on tarkoitettu niille, joilla on hyvin vähän tai ei yhtään kokemusta oman kameran käytöstä. Kurssilla opetellaan sellaisia asioita kuin valotusajan, aukon ja herkkyyden (ISO) säätäminen, objektiivin vaihtaminen ja hyvä kuvausasento. Mikäli hallitset jo nämä asiat, suosittelemme tulemaan vasta varsinaiselle kurssille (Osa 1). 

Osa 1 Opettelemme erilaisia valokuvaukseen liittyviä sommittelun ja kuvallisen ilmaisun perussääntöjä. Kurssikerran sisältöön kuuluu mm. kolmanneksen sääntö, kultainen leikkaus, taustan merkitys, negatiivinen tila ja erilaisten kuvakulmien käyttäminen. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 2 Tällä kurssikerralla keskitytään valotusaikaan. Miten valotusaikaa ilmaistaan, miten se vaikuttaa valokuvaan ja mikä on ”oikea” valotusaika? Lisäksi käymme läpi herkkyyden (ISO) vaikutusta valotusaikaan. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 3 Viimeisen kurssikerran aiheena on aukko. Saat vastauksen mm. sellaisiin kysymyksiin kuin; Miten aukkoluku ilmaistaan, miten aukko vaikuttaa valokuvaan? Mitä on syväterävyys ja mikä on ”oikea” aukko kussakin tilanteessa? Lisäksi kerrataan aiemmin kurssilla käsiteltyjä asioita. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 


Seuraava peruskurssi alkaa 26.4. (esikurssi) ja seuraavat kurssipäivät ovat 28.4., 3.5. ja 5.5. (kaikki klo 18.00 alkaen) Jokainen kurssikerta kestää noin 2h 30min. 

Kurssimaksu on 35€/kurssi Kuopion Kameraseuran jäsenille (paitsi alle 30v, 15€) ja 50€/kurssi ei-jäsenille.

Voit ilmoittautua seuraavalle peruskurssille täällä.

Kurssille otetaan kymmenen nopeimmin ilmoittautunutta osallistujaa. Jatkokurssi (rakenteilla)

Osa 1 Jatkokurssin ensimmäisellä kerralla käydään läpi seuraavia asioita: Histogrammi, RAW-kuvat, valkotasapaino ja metadata. Käsittelemme myös valokuvaukseen liittyvää lainsäädäntöä, lähinnä tekijänoikeuksia ja sitä missä saa kuvata ja missä ei. 

Osa 2 Toisen kurssikerran aiheena on mm. tarkennuspisteen vaihtaminen ja tarkennusmoodit, valotuksen mittaaminen ja vastavaloon kuvaaminen. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 3 
Kolmannella jatkokurssin kerralla tutustutaan salamakuvauksen perusteisiin. Lisäksi käydään läpi erilaisia valonmuokkaimia, kuten heijastimia. Mikäli olosuhteet sallivat, kokeilemme luonnonvalon hyödyntämistä valokuvauksessa. Kurssikerta sisältää opetettujen asioiden kokeilemista käytännössä. 

Osa 4 Jatkokurssin viimeisellä kerralla käydään läpi kuvan arviointia ja palataan peruskurssin asioihin, kuten sommitteluun. Saatamme myös käydä läpi sellaisia asioita, joita aiemmilla kurssikerroilla on jäänyt käymättä ajanpuutteen takia. 


Tervetuloa kursseille!